Volkswagen Passat: Acculampje brand flauw en portieren niet meer op slot met de AB

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 tdi 140 pk

Hallo, de Passat heeft zonder stroom gestaan, heb geprobeerd om hem te starten maar de accu bleek leeg. Na starthulp deed de auto het gewoon. Het lampje van de dynamo brand heel flauw maar de accu laad goed op. voldoende ampère en 13.9 volt. 2e probleem is dat de deuren niet meer op slot gaan met de afstandsbediening (AB) het lampje van de AB knippert wel (allebei de sleutels). De auto is uitgelezen had een aantal foutcodes, o.a. navigatie, radio e.d. de foutcodes zijn gewist, hierna heb ik ongeveer 10 km met de auto gereden en er zijn geen foutcodes terug gekomen. Maar de genoemde problemen zitten er nog in.

Maurits

Geplaatst door Maurits (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1660) PRO, 9 jaar geleden

13.9 is te weinig , dat het lampje flauw brand is een indicatie van een dynamo probleem.
Meet eens tussen de B+ en de dynamo als je de kabel er af hebt , er mag geen spanning vloeien.
Ab denk ik opnieuw inleren.

Maurits (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor je bericht Ferrie, dat meten ga ik nog doen en heb vandaag afspraak bij de dealer voor AB. gr. Maurits.

Maurits (0), 9 jaar geleden

Hallo, inmiddels bij de dealer geweest, sleutels zijn ingeleerd. 1 Probleem minder. De dynamo gedemonteerd en na laten kijken die was in orde. Na het starten blijft het dynamo lampje flauw branden, als ik de gordel gebruik en in de houder steekt gaat het lampje uit! Hierna de gordel weer los gemaakt en het lampje blijft uit. Na de wagen opnieuw uitgezet en gestart te hebben blijft het lampje weer branden, ik ben gaan rijden tot het gordel alarm afging en het accu lampje gaat gelijktijdig met het gordel lampje knipperen, totdat ik de gordel er weer in steekt dan gaan beiden uit. Er waren verder geen foutcodes volgens de dealer. Misschien iemand nog een idee? Groeten, Maurits.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.