Volkswagen Passat: Melding deuren/achterklep open, maar zitten dicht.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Ik heb de laatste dagen steeds de melding 'heckklappe offen', maar die is dicht. Vervolgens is het de fahrertür en dan de rechterachterdeur. Afstandsbediening van de CV werkt meer niet dan wel en de binnenverlichting blijft branden. En als ik pech heb gaat er ook nog een soort van alarm met veel getoeter, geen idee dat ik het had. Voor ik van alles onnodig los ga trekken, heeft er iemand een idee waar ik het eerst zou moeten kijken? bvd Peter

Scheemda

Geplaatst door Scheemda (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik zou als eerste gaan kijken onder de bestuurders vloermat, daaronder ligt het regelapparaat voor comfort (dus van die functies die je noemt) en waarschijnlijk is het hier zeiknat, of zeiknat geweest en ligt de bedrading open of is geoxideerd.
Gebruik de zoekfunctie maar eens want is wel vaker besproken.

Scheemda (0), 9 jaar geleden

Heb het regelapparaat te voorschijn gehad en het ziet er werkelijk uit als nieuw. Geen enkel spoor van corrosie of vocht, ook niet dat het nat geweest is.
Nog wat aanvullende symptomen, de vergrendeling met afstandsbediening werkt wel bij openen, maar niet bij sluiten (moet via sleutel in het slot). En de achterklep gaat enkel nog met sleutel open, het openen met de hand gaat niet (de microswitch in de greep is in het verleden al twee keer vervangen, maar dat gaf andere problemen waar de andere deuren geen last van hadden).
Iemand nog andere ideeën wat ik zou kunnen controleren?

bert klein (90) PRO, 9 jaar geleden

Achterklepslot zit microswitch in achterklepslot of bedrading achterklepscharnier.

veel suc 6 Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.