Volkswagen Passat: Bij inschakeling verlichting valt dashboard uit

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel

Bij het inschakelen van de verlichting in koude toestand gaat alles goed. Na korte tijd of na opnieuw inschakelen verlichting gaat blauwe grootlichtlampje branden, toerenteller gaat naar nul, dashboardverlichting gaat uit en het watertemperatuur/niveau waarschuwingsledje gaat knipperen en lcd-klokje de spanning wegvalt (gaat uit en reset naar nul). Opvallend hierbij is dat als de dashboardverlichtingssterkte naar minimaal wordt teruggeregeld, dat dan alles weer herstelt.
Met een klap op het dashboard komt soms alles ineens weer goed
Iemand enig idee hoe dit te verhelpen?
Kan het liggen aan het blokje achter het contactslot?

Dank!!

RonnyW

Geplaatst door RonnyW (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (2050) PRO, 9 jaar geleden

Zo als je zelf al aan geeft een flinke klap doet wonder , los contact ?
Ik zou de klok er eens uit halen en controleren op gebroken soldering/en , het zou maar zo kunnen dat deze ook nog een spanningsstabilisator heeft , dit is een klein zwart blokje met 3 pennetjes , deze kan ook los of defect zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.