Volkswagen PASSAT: Achterklep bekleding verwijderen VW Passat Sationwagen 2006

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: BVY, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Het slot van de achterklep is defect en moet worden vervangen. Ik heb inmiddels een "nieuw" slot. Het is noodzakelijk om de bekleding van de achterklep te verwijderen. Ik heb inmiddels 4 schroefjes verwijder, twee onder de gevarendriehoek en twee in de vierkante uitsparingen zie bijgevoegde foto's. Hoe nu verder om de bekleding te verwijderen. Als ik zo maar ga forceren maak ik de boel misschien stuk. Wie helpt mij. Alvast bedankt.

Sytze Adema
lensyadem@zeelandnet.nl

lensyadem

Geplaatst door lensyadem (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

lensyadem (0), 5 jaar geleden

afbeeldingen schroefgaatjes

kaleido 1 (1400) PRO, 5 jaar geleden

Als je alle schroefjes er uit hebt is het inderdaad een flink ruk om hem los te trekken , hij zit rondom vast met kunststof drukkers een stuk of 10

lensyadem (0), 5 jaar geleden

Moet ik beide handen in de uitsparing zetten en en dan met forse kracht een stevige ruk er aan geven? Bedankt in ieder geval voor uw moeite en bijdrage.

PS
Ik vraag mij nog wel af, wat die mini schroefjes toevoegen aan de bevestiging als er zoveel kracht nodig is om de bekleding los te trekken.

kaleido 1 (1400) PRO, 5 jaar geleden

Ik doe het zelf altijd vanaf de zijkant op een hoek , steek er een kunststof spaan tussen en trek dan tegelijk de hoek los , dan komt de rest van zelf.
Ik vermoed om rammelen tegen te gaan en dat de plaat niet los komt als je veel kracht om wat voor reden dan ook op de "handgrepen" zet.

lensyadem (0), 5 jaar geleden

Kaleido 1, buitengewoon bedankt voor uw goede raad. Het is gelukt getuige de bijgevoegde foto's. Ik ben dankbaar voor uw snelle en waardevolle raadgeving. Het heeft me weer minimaal € 200 uitgespaard bij de VW dealer.

kaleido 1 (1400) PRO, 5 jaar geleden

Graag gedaan , bedankt voor de feedback.

lensyadem (0), 5 jaar geleden

Hierbij meld ik dit probleem af. Kaleido 1 heeft mij prima geholpen. Ik vind Problemcar trouwens als Intermediaire een buitengewoon prima platvorm. Het is ook heel leuk om zomaar eens een kijkje te nemen in ander voorkomende problemen en de oplossingen die worden aangedragen. Er is heel veel ervaring en kennis aanwezig die zo met elkaar kan worden gedeeld. Ik heb vroeger in mijn werkzame leven bij elkaar ongeveer 2.000.000 km gereden en dan deed het er niet zo toe, ik kon de voorkomende beurten en onverwachte problemen gemakkelijk betalen. Wel zag ik dat er veel onnodig werd vervangen en ook de diagnoses er vaak ver naast zaten, waardoor onderdelen onnodig werden vervangen. Nu ik gepensioneerd ben en al meer dan 10 jaren in mijn inkomen geen enkele aanpassing meer heb gekregen, sterker nog al drie keer ben gekort, is het zeer de moeite waard om, indien mogelijk, gebruik te maken van Problemcar.
Vriendelijke groet,
Sytze G. Adema Zoutelande
lensyadem@zeelandnet.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.