Volkswagen Golf III : Achterklep gaat niet meer open

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 CL

Ik heb dit probleem al een week of twee, in de hoop dat het zichzelf oplost, maar nu word ik er toch echt gek van: op een avond toen ik thuis kwam deed ik de auto (vanzelfsprekend) op slot. Echter, hoorde ik nu voor de eerste keer (ik heb de auto sinds april) dat alles op slot ging: passagiersdeur en achterdeur. Normaliter gebeurde dit nooit en moest ik de passagiersdeur zelf op slot doen en kon ik de achterklep nooit op slot doen (de sleutel past daar op de een of andere manier niet in).

Nu is het dus zo dat de achterklep niet meer ontgrendeld. Ik heb al talloze keren geprobeerd de auto te vergrendelen en te ontgrendelen, maar tot geen resultaat. Hoe kan ik dit nu oplossen? In de achterbak kruipen en de achterklep van binnen openen? Als dat kan, dan zou dat wel fantastisch zijn.

Geplaatst door

HarrisonBender (0)

al 9 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Misschien als je geluk hebt is het slot vuil van binnen, heb je al gesmeerd e.d.? Want dan kan je met sleutel ontgrendelen. Anders idd vanuit de kofferbak maar dan moet je eerst het paneel losschroeven en bv deels opzij trekken zodat je bij het gedeelte midden onder kan komen en daar kan je meestal wel een heveltje opzij/omhoog duwen zodat je hem weer ontgrendelt.

ricky 10
badge

9 jaar

Ik heb de binnenklep van het achterportier geopend van binnen en kon de vergrendeling toen open klikken. Kennelijk is de centrale vergrendeling gewoon niet goed meer. Vervangen dus!

Controleer de kabel eens tussen dak en klep op kabelbreuk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.