Volkswagen Golf V: Achterklepslot, achterruitenveger en sproeier werken niet meer

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Er brandt op het dashboard het lampje om aan te geven dat er een lamp stuk is. Tevens werkt de ruitensproeier zowel achter als voor niet en kan de achterklep niet meer geopend worden.

Het blijkt dat het 3e remlicht het niet doet en na onderzoek is daar geen goeie massa. Ook op het achterklepslot is geen goeie massa en de achterruitenveger doet het ook niet (ook geen massa). Door de doorvoer van de achterklep is wel een goeie massa. Iemand die misschien een schema heeft waar de massa vandaan komt of die dit al eens heeft meegemaakt?

Blijft ook de vraag nog waarom de ruitensproeier niet werkt. Heeft waarschijnlijk ook met dezelfde massa te maken?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (165) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

autobedrijf van breugel (0) PRO, 14 jaar geleden

is volgens mij een canbus systeem, kun je niet goed meten met multi meter.
is de auto al uitgelezen??
misschien dat de testkast je verder kan helpen!

Groet
bart

Siem Bijman (165) PRO, 14 jaar geleden

Is uitgelezen Bart en geen foutkodes gevonden. Is dan inderdaad wel can-bus, maar dat is dacht ik meestal niet massa gestuurd?? Zo heb ik bv op het 3e remlicht gewoon 12 volt staan en als ik die met massa aanstuur brandt hij.

Ik zag ook in het instructieboekje dat de achterruitenveger niet werkt als de achterklep open staat en dus denk ik de oorzaak te moeten zoeken in die combinatie: geen achterklep aansturing en dus ook geen achterruitenveger. Maar een schema kan eea misschien verduidelijken.

autobedrijf van breugel (0) PRO, 14 jaar geleden

zit er niet toevallig een verkeerde lamp ergens in gemonteerd, bv remlicht???

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Klopt, een verkeerde lamp kan deze ellende al geven, maar ook bijv een kapotte zekering van de ruitensproeier of een kapot ruitensproeierpompje.
Het niet open willen van de kofferklep doet mij denken aan:......... Mercedes!!! kapot lampje van de kofferbakverlichting en.... kofferbak wil niet meer los.......
Het kan ook nog zo zijn dat de voorste ruitenwissermotor de achterste aanstuurt, laatst nog meegemaakt met een vw transporter t5, linker ruitewissermotor achter stuurt de rechter aan.... maar ook de interval op de voorruit???? Echt een zoekplaatje...

gr

Peco Power

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Massa punten zitten links en/of rechts achter de zijpanelen/stof in de kofferbakruimte.Maar dat de sproeier voor niet werkt heeft daar niet mee te maken.

Siem Bijman (165) PRO, 14 jaar geleden

[quote=ricky]Massa punten zitten links en/of rechts achter de zijpanelen/stof in de kofferbakruimte.Maar dat de sproeier voor niet werkt heeft daar niet mee te maken.[/quote]
Ricky, ik zag vanmiddag op een schema van een Golf IV dat de ruitensproeier voor verbonden is met de ruitenwissermotor achter. Maar misschien dat de Golf V een ander schema heeft, want die heb ik hier niet.

Verder zijn de massadraden wel aanwezig in de achterklep, maar worden ze vandaar doorgekoppeld in een heel goed dichtgetapede draadbundel die moeilijk is los te snijden (heeft me al een jaap van een stanley mes opgeleverd), naar o.a. 3e remlicht en kofferslot. Ik zou ze gewoon aan massa kunnen leggen natuurlijk, maar weet niet of dat ongestraft kan. Vandaar de vraag.

Auto komt maandag en dan hoop ik het antwoord te kunnen geven.

kees cor (0) PRO, 14 jaar geleden

geen draad breuk in kofferklep bij scharnierpunt boven .
gr kc

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je ze aan massa legt en alles werkt weer goed en de massapunten zijn ook goed,dan zou het misschien een massalas in de kabelboom kunnen zijn die los is,dan kun je gewoon een massadraad maken en ergens aan massa leggen,maar inderdaad misschien eerst een schema erbij halen.

Gerard van Ingen (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo, Siem,

Ik heb een schema naar je email box gestuurd.

Gerard.

Siem Bijman (165) PRO, 14 jaar geleden

Dankje Gerard, uit je schema blijkt dat het 3e remlicht en achterklepslot en achterruitenwissermotor en ruitensproeierpompje allemaal via het zelfde massapunt zijn verbonden. Ook zit het achterlicht links hiermee verbonden en die werkt wel. Ergens is dus een breuk en die ga ik morgen proberen te vinden. Dank hiervoor.

Siem

Siem Bijman (165) PRO, 14 jaar geleden

Was nu snel opgelost.Waarschijnlijk toch een breuk in de doorvoer naar de achterklep, want toen ik de massadraad doorverbond naar de andere verbruikers viel ook deze weg. Toen heb ik een massapunt gemaakt op de klep zelf die wel goed massa had (via een ander massapunt) en alles werkte weer, zelfs de ruitensproeier voor Ricky, dus die had er wel degelijk mee te maken, zoals ik in het schema van Gerard had gezien.

Bedankt allemaal voor de tips.

Siem

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Ok,nou mooi dat je het gevonden hebt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.