Volkswagen Golf IV: Achterlichten demonteren

Bouwjaar: 1998

Wij hebben al een paar maal bij het monteren van de trekhaak problemen ondervonden om de achterlichten te demonteren.Deze moeten eraf om de bumper te kunnen verwijderen.Probleem is dat de achterlichten aan de zijkant in de carosserie zitten vastgeklikt.Om deze zonder afbreken te demonteren valt niet mee.Sommige achterlichten zitten aan de zijkant met een schroefje vast en dan is het niet zo moeilijk, maar heeft iemand hier meer ervaring mee en kan ons eens een tip geven?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (180) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

dutch123 (65), 20 jaar geleden

Hebben meer mensen problemen mee: Bij mijn auto heeft men een achterlicht vernield toen ze hem bijspoten voordat ik hem kocht.
Pas toen ik later een trekhaak onder de auto zette, snapte ik waarom. Als ik me het goed herinner heb ik eerst de schroeven losgedraaid, en daarna de zijkant van het achterlicht naar buiten getrokken. Daar zit een pin in een rubber ring. Daarna kon hij er uit.
Heb nog even in Bentley repair manual gekeken, maar daar staat niets in.

carmania2000 (0) PRO, 20 jaar geleden

klopt, langs de rechterkant moet je de vijsjes losdraaien en dan het licht voorzichtig naar opzij trekken. Voor de linkerkant zijn het allemaal vijsjes maar zit er een verstopt achter de dubbele carroserieplaat. Hiervoor moet je de steun voor de gevarendriehoek uitbouwen en de bekleding opzij trekken. Je ziet dan een vierkant gat en daaracter zit nog een vijs.

Siem Bijman (180) PRO, 20 jaar geleden

Bedankt jongens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.