Volkswagen Passat: Achterportier Passat wil niet meer open

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Het rechterachterportier van mijn Passat wil niet meer open, de klink maakt nog wel de normale 'klik' maar het slot reageert niet meer. De rest van de deuren reageert wel normaal op de CV. Of e.e.a. van binnenuit wel functioneert kan ik niet beoordelen aangezien beide achterportieren op het kinderslot zitten. Nu wil ik zelf graag kijken wat het probleem is (en het oplossen als het even kan) maar hoe krijg ik die deur open? Ik heb de bekleding aan de binnenzijde al bekeken maar voor zover ik kan zien zitten alle schroeven netjes weggewerkt op plaatsen waar ik niet bijkan als de deur dicht is. Mijn vraag is dus: Wat kan er eventueel aan de hand zijn en hoe de deur open te krijgen?

Scheemda

Geplaatst door Scheemda (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Hisham (0), 18 jaar geleden

bekleding eraf halen als de deur open is,
als de bekleding er af is, dan kun je alsnog de deur dicht doen en kijken wat er aan de hand is...

wat ook handig is, is ff het kinderslot er af halen
kan meestal bij deurslot aan de zijkant als je de deur hebt geopend...

Scheemda (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de moeite maar het probleem is nu juist dat de deur niet open wil! En het kinderslot kan er idd af met de sleutel als de deur open is, dat lukt dus niet zo met een gesloten portier...

Hisham (0), 18 jaar geleden

oh sorry

eeeuh....

probeer een lokale junk, die zal de deur vast wel open krijgen.
geef hem een tientje is die ook weer blij,
en jij ook vast want je deur is geopend...

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

[quote=Scheemda]Het rechterachterportier van mijn Passat wil niet meer open, de klink maakt nog wel de normale 'klik' maar het slot reageert niet meer. De rest van de deuren reageert wel normaal op de CV. Of e.e.a. van binnenuit wel functioneert kan ik niet beoordelen aangezien beide achterportieren op het kinderslot zitten. Nu wil ik zelf graag kijken wat het probleem is (en het oplossen als het even kan) maar hoe krijg ik die deur open? Ik heb de bekleding aan de binnenzijde al bekeken maar voor zover ik kan zien zitten alle schroeven netjes weggewerkt op plaatsen waar ik niet bijkan als de deur dicht is. Mijn vraag is dus: Wat kan er eventueel aan de hand zijn en hoe de deur open te krijgen?[/quote]
helaas... dit wordt lepelen met geduld.

paul,

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

idd, langs je raambaard met een dunne stevige (liefst) platte haak gaan hengelen tot he hem openkrijgt....


mvg

Scheemda (0), 18 jaar geleden

Waarbij met 'raambaard' de rubberstrip aan de buitenzijde bedoeld wordt? En dan moet de haak ergens achter vallen en dan omhoog/naar voren? Zoals jullie merken ben ik niet zo ervaren in het inbreken in een auto, weet anders misschien iemand een afbeelding van een binnenzijde van een passatdeur te staan op internet zodat ik kan zien waar en waarnaar ik ga hengelen?

Jappie Acda (0), 17 jaar geleden

MKIV DOOR LOCKS EXPLAINED !!!
http://forums.vwvortex.com/zerothread?id...

Demonteren Deurpaneel/bekleding:
http://www.vwpassat.nl/kb.php?mode=artic...

Jappie Acda (0), 17 jaar geleden

Ik heb het zelfde probleem dus graag een mailtje als je erachter bent.. volgens mij gewoon alles van binnenuit zoveel mogelijk demonteren, raam en raammotor eruit. Dan heb je veel meer ruimte om er bij te kunnen.

Jappie

karin106 (0), 17 jaar geleden

Wat heel soms ook werkt is de deur te bekloppen rond om het slot... Je kunt de deurbekleding wel van binnenuit verwijderen..
Dit is wel een rot klusje en zeer veel geduld voor nodig

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=karin106]Wat heel soms ook werkt is de deur te bekloppen rond om het slot... Je kunt de deurbekleding wel van binnenuit verwijderen..
Dit is wel een rot klusje en zeer veel geduld voor nodig[/quote]
waarschijnlijk al opgelost KARIN...... topic APRIL 2006.

paul,

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Maar het blijft actueel natuurlijk, Paulus. De oplosing is simpel trouwens: je kan makkelijk tussen rubber en deur langs en hem van het kinderslot afhalen, het stelt niks voor. Wij hebben het een keer of 4 gedaan en de 1e keer dacht ik dit word nog een klus. Niet dus, rubber wel even stukkie liften maar das geen probleem.

Sytze

Scheemda (0), 17 jaar geleden

Is inderdaad opgelost, het hele spul is te verwijderen van binnenuit (bank opklappen etc.) dan van binnenuit, in de deur dus, ontgrendelen. Heb het zelf niet kunnen doen maar ben bij een garage in het dorp geweest. Dealer gaf aan dat e.e.a. zo'n 350,- a 400,- euro ging kosten :-(( Probleem was een losgeraakt kabeltje wat in de klink aan de buitenzijde valt. Kloppen hielp in dit geval dus niets...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.