Volkswagen Passat: Gordel rechts voor zit vast

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Na het loshalen van de onderste bout van de veiligheids gordel aan de rechterzijde van de passat is deze omhoog geschoten en lijkt nu vast te zitten.

Is er een manier om deze weer los te krijgen, normaal aantrekken etc. werkt niet en ik kan ook niets ontdekken waarmee deze los te zetten is of iets dergelijks.

Alvast bedankt.

Geplaatst door

italian49 (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

de interne blokkering is er waarschijnlijk opgeschoten, dus zijn er twee opties.

Precies in dezelfde montagehoek zetten( dus schuinte als maarmee hij gemonteerd zit ), en dan gordel voorzichtig lostrekken en spoel naar beneden bewegen. Let op, als je hem weer teveel kantelt, schiet die blokkering er weer op.

Tweede( Makkelijkere) optie, andere eind van de gordel loshalen, spoel weer monteren in oorspronkelijke positie en gordel uitrollen, totdat je het andere eind weer kunt monteren.

Succes Marcel

hellbat 0
badge

18 jaar

Beide opties geprobeerd. Geen van beiden werkt. De gordel is er echt met enorme snelheid ingeschoten. Zit geen beweging in. Uitrollen lukt dus niet
Is er misschien een andere mogelijkheid ?????

italian49 0

18 jaar

de laatste optie die ik dan weet is het huis proberen open te maken, om de borging eraf te wippen, maar aangezien je leven van dat ding af kan hangen vind ik niet dat je dat zomaar moet gaan doen.

Indien helemaal niet meer te lossen is mijns inziens vervanging de enige andere optie.

succes.
Marcel

hellbat 0
badge

18 jaar

Als je nu eens het hele huis langzaam schuin draait terwijl je met korte rukjes aan de gordel trekt, dat moet volgens mij altijd werken.......

Sytze

sytze 0
badge

18 jaar

Het probleem is opgelost. Weliswaar niet op de manier die ik gehoopt had, maar toch....
Toen de laatste door Sytze aangeleverde oplossing ook niet werkte heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben naar zijn bedrijf in Jelsum gereden. Het lukte henm ook niet, maar i.p.v. te zeggen dat ik maar een nieuwe moest kopen, is hij bijna een uur voor mij bezig geweest. Eerst een echte VW-deskundige raadplegen en vervolgens tegen alle voorschriften in het huis toch geopend. jammer genoeg mislukte ook deze poging. Vervolgens heeft hij een sloper voor me gezocht waar het onderdeel verkrijgbaar was.

Deze geweldige service kostte mij: HELEMAAL NIETS

Sytze nogmaals hartelijk dank

italian49 0

18 jaar

nou, zijn er toch ook nog mensen in de autobranche, die gratis service verlenen.

Petje af, volgende keer bij een beurt ook weer aan hem denken he, dat is natuurlijk wel de opzet geweest.

Groeten Marcel

hellbat 0
badge

18 jaar

[quote=hellbat]nou, zijn er toch ook nog mensen in de autobranche, die gratis service verlenen.

Petje af, volgende keer bij een beurt ook weer aan hem denken he, dat is natuurlijk wel de opzet geweest.

Groeten Marcel[/quote]
marcel...

kan je rustig vertellen dat sytze één van de weinigen is die met alle plezier een mens nog wil voort helpen (zonder bedoelingen) met een gesloten portomonee. ga nou niet zitten gissen dat sytse verlegen zou zijn om een autootje meer of minder, daar kon jij je nog wel eens in vergissen...

overigens de pot verwijt de ketel... http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

paul,

P. Kelder 0
badge

18 jaar

Nee Marcel, daar is het me niet om te doen. In tegenstelling tot een aantal anderen verzuip ik in het werk, en doe dan ook totaal geen moeite nieuwe klanten te winnen. Als ze komen prima, if not, ook prima. Je kan je misschien moeilijk een voorstelling van mijn bedrijf maken, maar zo werkt het nu eenmaal bij ons. Ik werk elke dag zowat de klok rond en doe tussen de bedrijven door nog ff deze site, enkel omdat ik dat leuk vind. En het gekke is, als je niet zo op je klanten hangt komen er alleen maar meer bij. Heb nog nooit iemand een mailing gestuurd over een apk, en toch keur ik meer dan tweeduizend per jaar. Ben gewoon recht toe, recht aan. En ik vertel iedereen direct waar het op staat. Zonder ook maar ooit ergens doekjes om te winden. En die houding heeft me tot nog toe geen windeieren gelegt! En ik vind het wel goed zo, ik hou van mijn werk, en wel op de manier zoals ik dat nu doe. O ja, ook nog ff een linkje om de twijfel weg te nemen.


http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...

met vriendelijk groet,

Sytze

sytze 0
badge

18 jaar

Sorry dat jullie me misschien verkeerd begrepen hebben, het wat HELEMAAL niet de bedoeling om iemand onderuit te halen, het was enkel bedoeld als kompliment.

Nu ik het voor de tweede keer lees, snap ik dat Sytze de reparatie heeft gedaan, dit was me eerder niet opgevallen, ik dacht dat het een buitenstaander was in dit verhaal, en dat italian je enkel bedankte voor de geleverde informatie ( per e-mail ofzo).

Het werk van Sytze was me al eerder opgevallen, inclusief het verhaal van de 106 en dit vind ik bewonderenswaardig, er zijn zat mensen die dit never zouden doen.

Voor wat betreft het pot en ketelverhaal, ikzelf heb geen autobedrijf, maar werk zelf overdag bij een Truckdealer, in de avonduren sleutel ik wat bij aan auto's van vrienden familie en bekenden, hier heb ik ook mijn handen vol aan, maaja, je moet wat he, met 4 kinderen.
Het is ook niet zo, dat ik voor elke klus handenvol geld vraag, mijn insteek ( zeker bij goede vrienden) is dat de ene dienst een andere waard is, zo heb ik al 4 jaar een vast klant, die mij nog nooit afgerekend heeft, maar die wel zowat mijn hele huis vertimmerd heeft afgelopen jaar.

Ik herken het verhaal van (aalita ??), geen geld, geen inruilauto meer, daarom heb ik aangeboden dit voor haar te doen, Ik kan dan helaas niet zeggen dat ik de onderdelen wel zal betalen, maar mijn uren zou ik er wel willen insteken, ik heb ook her en der mijn contacten, en dek dat ik voor een 200 dat wel voor elkaar kan krijgen ( mits onderblok niet beschadigd), en anders ergens een tweedehands blokkie op de kop tikken. Die autootjes liggen er zat.

Hopelijk haal ik bij jullie de twijfel weg dat ik het met andere bedoelingen doe, op dit moment heb ik het vrij rustig, maar kan elk moment weer omslaan, meer klanten erbij KAN ik ook niet gebruiken, maar dit wil ik wel tussendoor doen.

Groeten Marcel

hellbat 0
badge

18 jaar

Dan zitten we weer helemaal op 1 lijn!

Sytze

sytze 0
badge

18 jaar

Ennuh....., Hellbat, you ain´t an bat out of hell, he..? Geintje, hoor. Maar die foto van die twee gasten? Dat is NIET Sytze´s broer, hoor, ook al hebben die twee dezelfde kapper als ik!
Slechts Paul is degene met het meeste haar op zijn hoofd, maar ja, je weet wat ze zeggen he± waar HAAR zit, kan geen verstand zitten........!

Santa 0

18 jaar

Santa, daar komt het wel vandaan ja, dat iemand nog weet dat dat lied bestaat.

Het was MIJN nummer toen ik nog motorreed op mijn kawa 1100 spectre.
"Cruising down the highway like a battering ram, on a silverblack fhantom-bike !!!!!"
"Tearing up the road faster, than any other boy had ever gone!!!!!!"

Ongelooflijk goeie en tijdloze muziek.
Maar dat was effe off-topic.

Groeten Marcel

hellbat 0
badge

18 jaar

Santa is dan ook al heeeeeeeeel oud.........

Santa 0

18 jaar

[quote=Santa]Ennuh....., Hellbat, you ain´t an bat out of hell, he..? Geintje, hoor. Maar die foto van die twee gasten? Dat is NIET Sytze´s broer, hoor, ook al hebben die twee dezelfde kapper als ik!
Slechts Paul is degene met het meeste haar op zijn hoofd, maar ja, je weet wat ze zeggen he± waar HAAR zit, kan geen verstand zitten........![/quote]
ach.. SANTA, van sommige dingen hoef je echt geen gebruiksaanwijzing voor en verstand van te hebben hoor, een helder blik is voor mij al voldoende :))))) zo!! steek maar weer in de ZAK :)

paul,

P. Kelder 0
badge

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.