Peugeot 106: pech-auto

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Hi allemaal,

Ik weet niet meer wat ik met mijn auto aan moet. Ik heb echt een miskoop gedaan. Sinds ik em heb, heb ik er alleen maar ellende mee......
Ik heb em nu een jaartje en in nov. gekeurd en kreeg toen een rekening van ruim 700 euro gepresenteerd!!! Anders zou die niet goedgekeurd worden. Aangezien ik me geen raad wist en echt niet zonder auto kan heb ik het toch maar laten doen. Denk je van alle ellende af te zijn,binnen 1 maand moest ik de v-snaar vervangen worden omdat die een verschrikkelijke herrie gaf. Nou was dat opgelost of het volgende probleem deed zich voor....als ik de auto 'savond een paar uur heb laten staan en dan ga rijden vallen de lichten de eerste paar minuten steeds uit! Na ong. 5 minuten rijden doet die dat niet meer. Bovendien had ik onlangs auto-pech en bleek dat de brandstofpomprelais vervangen moet worden. Ik kon er ff mee rijden, dus ik ga ff pasen vieren en wat denk je... ja hoor ik sta wederom stil aan de kant van de weg en nu start die helemaal niet meer. Hij geeft ineenkeer zo'n raar geluid! Als ik em start hoor ik een heleboel gerommel, wat voorheen niet was. Misschien de distributieriem geknapt??? Jongens ik weet het ff niet meer. Wie kan me helpen om me tips te geven. De auto staat nu een paar dagen stil en krijg em niet gestart. Ik heb er al zoveel geld aan uitgegeven en zit niet echt breed meer! ben echt hopeloos....

aalita

Geplaatst door aalita (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

22 Reacties

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Als U wilt weten of de distributie riem stuk is dan kuny U het bovenste zwarte kapje van de distributie eenvoudig verwijderen door de 2 boutjes los te draaien. je kunt dan de distributieriem zien. De kap zit als je voor de auto staat aan de linkerhand. Er zit 1 boutje aan de voorkant en 1 aan de achterkant. Als hij stuk is dan dan kost het u helaas meer dan 700 euro om hem weer te repareren. Is uw auto onder het rijden stilgevallen of sloeg de motor niet aan nadat hij stilgestaan had ?

aalita (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor uw reactie. Ik zal eerst kijken of de riem kapot is. Ik hoop van niet....700 euro!!!!!!!:-(. De auto is onder het rijden stilgevallen.

aalita (0), 18 jaar geleden

Hallo Luteijn,

De distributieriem is idd kapot, waardoor natuurlijk alles daaromheen vervangen moest worden. Er zijn ook andere dingen bij gekomen, waardoor het niet meer te betalen is.....de auto breng ik dus helaas maandag naar de sloop...zoals ik eerder al aangaf;een en al ellende met die auto. Zit ik mooi zonder auto nu....

hellbat (0) PRO, 18 jaar geleden

mag ik vragen wat uw woonplaats is, misschien dattie met een sloopkopje nog wel te redden is voor een 200 euro, ik bied mee aan om vrijblijvend een prijsopgave te maken.
Gratis.

succes Marcel

aalita (0), 18 jaar geleden

[quote=hellbat]mag ik vragen wat uw woonplaats is, misschien dattie met een sloopkopje nog wel te redden is voor een 200 euro, ik bied mee aan om vrijblijvend een prijsopgave te maken.
Gratis.

succes Marcel[/quote]
Dat is ergg vriendelijk.... ik denk dat het wel te ver is, ik woon namelijk in omgeving Venlo. Bovendien ben ik afgelopen donderdag ff langs de garage geweest en die vertelden mij dat de spanrol er helemaal af lag en distributieriem vervangen moest worden. Op zich hadden we wel een mooi prijsje voor 350,- gemaakt, maar het probleem was dat er ergens een speling zat, waardoor de kosten nog meer omhoog gingen. Ik ben de naam ervan kwijt, maar vraag het morgen nog na, wat dat precies is. Dus dan zouden we rond 700 euro uikomen en dat is voor mij onmogelijk. Ik ben het ook een beetje zat met die bak, maar vind het wel ergggg dat ik er niks meer voor terug krijg. Op zich zitten er wel nog goede onderdelen op, zoals laatst nog nieuwe banden erop gedaan, dynamo. Denk je dat ik er op die manier nog wat voor terug krijg....?

hellbat (0) PRO, 18 jaar geleden

een auto die niet loopt, wordt niets meer waard door nieuwe onderdelen die erop zitten, misschien als je de spullen erafhaalt en apart verkoopt op bijv. Marktplaats, kun je nog wel een paar centen terugvangen, maar een potentiele koper van jouw auto zal daar niet naar kijken.

Als je het ding lopend kunt krijgen zul je er wat meer voor kunnen vangen, misschien export ??, ik weet niet of het een gewild modelletje is daarvoor.

Succes in elk geval, indien het nog nodig is, hoor ik het wel.

groeten Marcel

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Nou aalita, ik heb medelijden met je. in dit geval heb je dus pech gehad.
Misschien dat Sytze je wilt helpen, echter hij heeft niet zoon goede ervaring met mensen die in een 106 rijden.

hellbat (0) PRO, 18 jaar geleden

Het is niet zo dat ik niet WIL helpen, ik sta vlakbij op een camping, vandaaruit is het nog maar een kwartiertje rijden.

Probleem is dat Aalita zelf niet weet wat ze met de auto aanwil, en ik ga geen mensen keuzes opdwingen waar ze later misschien spijt van hebben.

Indien ze al bij een garage is geweest, en daar zeggen ze dat het eigenlijk vergeefse moeite is, kan ik me daarbij neerleggen. Indien nodig kan ik nog wel langskomen, maar dat zal dsan pas in de voorjaarsvakantie zijn.

Groeten Marcel

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

[quote=T luteijn]Nou aalita, ik heb medelijden met je. in dit geval heb je dus pech gehad.
Misschien dat Sytze je wilt helpen, echter hij heeft niet zoon goede ervaring met mensen die in een 106 rijden.[/quote]
Nou zeg dat wel, pfffffff! Heb het wel ff gehad met dat gehelp. Maar ik hou de moed erin!

Het leven is een waar feest! Jammer genoeg kan niet iedereen dat zeggen.

Sytze.

hellbat (0) PRO, 18 jaar geleden

@ santa: Life is a Lemon, and I want my Money back.

Santa (0), 18 jaar geleden

@hellbat: i bet you say that to all the boys.....

Santa (0), 18 jaar geleden

En, Sytze, we hebben er in ieder geval weer VEEL van geleerd.........!

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Nou zeg dat wel, poeh....

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Jongens troost jezelf, als je in het leven wilt lachen moet je meestal jezelf kietelen.
En wijsheid komt met de jaren.
En een gevleugelde uitspraak van mijn (helaas) overleden vader was:"wie het langst leeft heeft toch alles en die krijgt mij erbij".

hellbat (0) PRO, 18 jaar geleden

uitspraak van mijn opa, helaas alweer een poos overleden.

"ik geniet elke dag weer, mijn laatste hemd heeft toch geen zakken."

Groeten Marcel

Santa (0), 18 jaar geleden

"All dressed up and no place to go....."?

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Nou jongens, zo erg is het allemaal ook weer niet hoor. We hebben het touw inmiddels weer opgeruimd dus dat gaat de goeie kant al weer op, hehehehe.
Gewoon pilletje op tijd slikken en voor de rest verder feestviere maar weer!

Sytze

hellbat (0) PRO, 18 jaar geleden

bijna santa, All revved up.......with no place to go.

aalita (0), 18 jaar geleden

Hallo allemaal,
Ik heb ondertussen een keuze gemaakt. Het probleem was dat behalve de spanrol was geknapt, ook de distributieriem kapot was EN de KLEPPEN niet meer goed waren. Advies van meerdere garages was dus weg doen, omdat het onbetaalbaar is en vooral voor mij aangezien ik maar een student ben. Ik heb em dus aan die garage waar die uiteindelijk stond nog kunnen verkopen voor 250 euro. Was een betere keus dan de sloop, want daar kreeg ik maar 50 euro voor.
Ik zit dus nu zonder auto en het is nu al een ellende!
Dus dat wordt weer sparen voor een nieuwe auto'tje....
Ik wil jullie bij deze in ieder geval allemaal bedanken voor jullie adviezen en hulp die jullie me aan hebben geboden, echt top.

Liefs van Aalita

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Zal ik je dan zolang maar even aan een ander karretje helpen? Je betaald alleen een beetje borg en krijgt dat terug als je genoeg geld hebt om een auto van je keus te kunnen kopen. Zie maar of je belangstelling hebt.....

Sytze Jansma

Anita106 (0), 18 jaar geleden

Hallo,

Ik heb net twee weken geleden mijn distibutieriem laten vervangen bij de Peugeot dealer, kostte lange geen 700 euro nog niet eens de helft, ik heb ook een peugeot 106, uit 1999 en bij mij kostte de riem 112.96 en het in en uit bouwen 81.90euro. Heb de rekening hier voor me liggen, 200 is altijd beter als 700..

Groetjes,

Ania

Anita106 (0), 18 jaar geleden

o sorry niet goed gelezen je hebt m al niet meer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.