Volkswagen Passat: passat met start problemen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 v5

deze auto heeft het volgen de probleem, bij het starten loopt hij onregelmatig en stinkt naar benzine. het motor manegment uit gelezen en een foutcode gevonden die aan geeft mengsel aanpassing grens overschreden.
dit komt waarschijnlijk door de onregelmatige motorloop. ontsteking gecontroleerd i.v.m overslaan, gecontroleerd op valse lucht, en diverse vacuum slangen vervangen die verstopt ofgescheurd waren. heeft iemand nog ideeen die specifiek bij dit motor type passen.

peter01

Geplaatst door peter01 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

gasklephuis schoonmaken en opnieuw inleren. Temperatuursonde checken met testkast of deze een relefante waarde aangeeft.

daarna nog problemen, dan heb je kans op de luchtmassameter, of lamdasonde. Even controleren met diagnoseapparaat.

Ontsteking ben je zeker van?? bobine's gaan nog wel eens stuk bij dit type......

Helpt dit niet en heb je meer dan 150.000 km op de klok heb je ook kans dat de distributieketting of haar geleiders versleten of stuk zijn. Kleppendeksel trekken (aardig klusje) en timing controleren....

Let even op dat je de onderdelen van het inlaatspruitstuk en gasklephuis met momentsleutel en voorgeschreven moment vastzetzet. Het is allemaal van kunststof en knapt zo.


Die storing die jij weergeeft kun je ook krijgen als de motor een keer afgeslagen is (gestikt). Hij slaat dan deze storing ook op. Moet dus resetten, zeker weten dat hij niet afgeslagen is en kijken of hij weer terugkomt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.