Volkswagen Passat: achteruit tiptronic automaat

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9tdi 140pk

een klant heeft mij een passat 1.9tdi tiptronic van 2004 gebracht met de klacht dat deze niet meer achteruit wil,na test met esitronic geen foutcode's ..
de wagen heeft een bijzonder probleem;
waneer de je in R schakeld en geen gas geeft gaat dit prima..de wagen gaat (langzaam) achteruit, geef je gas dan schakeld de bak in neutraal (slipt niet,schakeld gewoon in neutraal)
na div. keren gekeken te hebben hebben we de computer verbinding naar de bak afdgekoppeld en toen gereden en nu schakeld de bak wel in achteruit en rijd gewoon als je gas geeft (maar natuurlijk niet zoals het hoort,ruig in schakelen enz.)

heeft iemand een gouden tip?
met vriendelijke groet john

car-experten.dk

Geplaatst door car-experten.dk (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Lees eens het signaal van de keuzehendelsensor uit, als deze schakelaar zeg maar hapert en de neutraalstand doorgeeft terwijl je gewoon in R staat dan zou dit ook kunnen gebeuren.

car-experten.dk (0) PRO, 9 jaar geleden

hallo richard bedankt voor je reactie.
ben bang dat dit niet de oplossing is, de automaat gaat gewoon in de achteruit,als je geen gas geeft is alles in orde maar als je dan gas geeft schakeld deze in neutraal (geen slippen ed.)

ATR Transmissies (0) PRO, 9 jaar geleden

Remlichtschakelaar al naar gekeken ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.