Volkswagen Golf 2016: Achterverlichting defect

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: CHZ, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 85

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier, maar hoop dat jullie mij met een probleem kunnen helpen.
Gisteren kreeg ik met mijn Golf (2016) de melding in het scherm "controleer lamp rechtsachter" en bij controle bleek dat de lamp het niet meer deed (het gaat dus om de rechtsachterlamp die aan gaat bij dimlicht). Nu wilde ik de lamp vervangen, maar een nieuwe lamp doet het ook niet. Bij controle met de linkerachterlamp en het mistlicht links blijkt dat de lampjes die links wel werken, rechts niet werken.
Het mistlicht/stadslicht rechtsvoor werkt wel, waaruit ik van andere posts afleid dat het geen probleem met de zekering kan zijn.
Ergens heb ik ook gelezen dat je kunt proberen de lampen uit te zetten, motor te starten en dan de lampen weer aan te zetten maar ook dit helpt niets.
Ik heb geprobeerd door te meten, maar daar doe ik vast iets mee fout want ook op de goede lampen krijg ik geen stroomsterkte. Morgen in het licht probeer ik het nog een keer. De boel wordt bemoeilijkt omdat de lampen sowieso uitgaan als de kofferbak open is, dus ik moet via de achterbank de kofferbak in om te meten met verlichting aan.
Verder zitten er ook knipperlichten in dezelfde unit welke het (volgens mij) aan beide kanten niet doen. Het knipperlicht in de 'vaste' unit werkt wel, maar die in de klep dus niet. Misschien heeft dit er wat mee te maken?

Nou goed, een heel verhaal maar ik probeer maar zoveel mogelijk informatie te geven.

Hopelijk heeft iemand dit eerder mee gemaakt en tips voor mij waar ik naar kan kijken.
Alvast bedankt!

Groeten Martin

martintraa

Geplaatst door martintraa , lid sinds 11 maanden geleden

3 Reacties

Hans4040 PRO, 11 maanden geleden

Het gaat dus om de lampen in de achterklep?
Controleer dan eens de bedrading die van de auto naar de achterklep loopt, in de rubber doorvoer.
Misschien zit daar een draadbreuk.

    Ja, het gaat inderdaad om de lampen in de achterklep. Ik zal de bedrading gaan bekijken. Bedankt! - martintraa, 11 maanden geleden

bert klein PRO, 11 maanden geleden

Stekkerverbinding fitting geen carrosie door inwerking vocht wat regelmatig voorkomt, achterlicht fitting vervangen, afwateringslang vanaf de klepopener meestal lekkage komt er vocht in de achterklep.

    Ook deze ga ik bekijken, bedankt. Wat ik me nu bedenk: ongeveer een maand geleden na de wasstraat was het onder de achterklep op de metalen delen erg nat en zat er veel schuim wat ik niet eerder gezien heb. Het kan iets heel anders zijn, maar ook die afwateringslang. Ook die moet ik maar even bekijken. Waar kan ik deze slang vinden? - martintraa, 11 maanden geleden

martintraa, 10 maanden geleden

Bedankt voor de reacties. Het is inderdaad een probleem met de bekabeling vanwege waterschade. Gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.