Volkswagen Golf 7 2015: Olieverbruik 1:2000/2500

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2000

Goedendag beste mensen,

Ik ben in het bezit van een golf 7 GTD uit 2015. Heb de auto ongeveer 1 jaar geleden aangeschaft. Echter heb ik een probleem met het olieverbruik wat ik nog nooit heb meegemaakt bij een auto of een Volkswagen die ik heb gehad.

De auto verbruikt ongeveer 1:2000/2500. Nu weet ik dat meerdere motoren hier last van hebben en de marge van VW zelf 1:1000km wat niet normaal is.
Zelf heb ik al geprobeerd met 5 in1 oil stabilazor en dikkere olie het probleem te verminderen maar dat is niet echt gelukt. Ik gebruikte eerst 5w30 LL van Castrol en ben daarna overgestapt op 5w40 Turbo diesel(castrol).

Heeft iemand enig idee hoe ik dit olie verbruik verder kan verminderen? Of Heeft iemand hetzelfde probleem gehad en iets vervangen waardoor dit probleem is verholpen dan hoor ik het graag!

Alvast bedankt

VW-GTD

Geplaatst door VW-GTD , lid sinds 5 maanden geleden

6 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Zuigerveren gaan vast zitten, door te laat olie verversen en veel korte ritten in de meeste gevallen.
Je zou een flush kunnen proberen maar vaak is het resultaat niet bevredigend.
Blok uit elkaar halen, als je geluk hebt alleen zuigerveren.

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Turbo is niet lek trouwens ?

VW-GTD, 5 maanden geleden

De turbo werkt gewoon goed de auto rijdt ook perfect. Bedankt. Ik rijd alleen maar snelweg dus dan zal het bij de vorige eigenaar gelegen hebben

bert klein PRO, 5 maanden geleden

Onderhoud op 15000 km zetten in plaats van 30000km. door de lange intervals geraken deze motoren inwendig ernstig vervuild door koolafzetting in de zuigerveergroeven,gevolg olieverbruik, hoge roetuitstoot en vermogensverlies .
Wij gebruiken Forte : motor warm rijden, Forte motor Flush aan de oude olie toevoegen , laat de motor 60min. 1500t /min draaien en verhoog om de 5 minuten kortstondig het toerental tot 3000 t/ min. na dit gevolg motor olie verversen oliefilter vervangen en vullen met 5W/30 504/507 en Forte oil Fortifier toevoegen na deze behandeling zul je zien dat het olie verbruik minder wordt, tot nagenoeg geen olieverbruik.

    Top bedankt ik ga dit even proberen. De normale toerental stationair is toch rond de 800-1000? Hoe kan ik dit het beste doen? 60 min in de auto zitten en licht op het gas drukken? - VW-GTD, 5 maanden geleden

Diem1983, 4 maanden geleden

Heb jij ook last dat het pdf lampje met regelmaat aanspringt?
Ik heb ook olieverbruik van 1 op 2000 en bij mij gaat regelmatig het pdf lampje aan als ik een behoorlijk stuk snelweg gehad heb en dan daarna langzamer moet rijden onder de 80 bijvoorbeeld. Als ik dit dan te lang negeer en doorrijd dan ging de auto in noodloop.
De auto is naar een garage geweest voor diagnose en volgens dat bedrijf zit er overdruk op het onderblok waardoor vervangen helaas de enige optie is..
De rand om de vuldop van de motorolie is ook altijd wat vochtig terwijl ik dit altijd netjes schoon houd.

VW-GTD, 4 maanden geleden

Okee nee dit probleem heb ik niet.. lastig dat je een nieuw blok erin moet zetten maar dan heb je het wel gelijk goed gedaan als je de auto nog wilt blijven rijden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.