Volkswagen Golf: Afslaan motor bij 80 km.p/h.

Bouwjaar: 1983

Ben sinds 2 weken in het bezit van een volkswagen golf type 1 motor inhoud 1500cc bj.1983,het volgende verschijnsel doet zich voor:de motor slaat af bij een snelheid van 80 km.per uur.Als ik optrek in de 1e versnelling tot en met de 4de versnelling trek ik door tot 2750 tpm.(wagen heeft maar 4 versnellingen).Bij een snelheid van 80 km.valt de motor spontaan uit,na enige tijd wachten kan ik de motor weer starten en verder rijden.Als ik weer een stuk verder rijd(zoals hierboven beschreven)slaat de motor weer af.Bobine heb ik inmiddels vervangen.Wie heeft hier een antwoordt op?b.v.d.

dremmen005

Geplaatst door dremmen005 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

rotor/verdelerkap ook al bekeken? Vriest je carb niet dicht ofzo?

tegentjok (55), 18 jaar geleden

heb dat vroeger ook tegengekomen, bleek dat de carburator niet genoeg benzine kreeg. aan de aankomst van de benzineleiding zat volgens ik me nog kan herinneren een T stuk die teveel opgepompte benzine weer afvoert naar de benzinetank. door een verkeerde plaatsing van de benzineleiding op dit T stuk ging er meer benzine naar de tank dan de carburator.

dremmen005 (0), 18 jaar geleden

Rotor/verdelerkap heb ik nagekeken en zijn perfect,dat zelfde heb ik gedaan met de carburator,ook deze zit perfect in elkaar en functioneerd goed.Dat de carburator niet genoeg benzine krijgt ga ik nu controleren via de gegevens van Johan Buquoy.
M.v.r.gr.T.

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij deze oudere golfjes gaat vaak de benzinepomp kapot,het begint met te weinig opbrengst en na een poos stopt de pomp er helemaal mee.
Kijk ook of er een leidingfilter tussen gezet is en dat die niet verstopt is.

Hans

Harry4182 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bekijk je benzineleidingen eens, ook het flexibel stukje aan de tank. Mogelijk wordt er lucht mee aangezogen aan de koppeling waardoor de carburator onvoldoende benzine krijgt. Heb hetzelfde eens voorgehad bij een oude peugeot. Viel ook na enkel km stil. Na terug starten kon die weer enkele honderden meters rijden. Misschien herkent u zich in dat probleem.

dremmen005 (0), 18 jaar geleden

Hans W en Harry,bedankt voor deze tips die ik zeker na zal gaan.M.vr.gt.T.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.