Volkswagen Golf 1: uitwisselbaarheid van onderdelen

Bouwjaar: 1974

hoi, een goede kennis van mij heeft een golf 1 die we aan het opknappen/renoveren zijn. ondanks dat deze auto 31 jaar oud is, is deze auto nog lang niet verrot. (sommige delen verkeren nog bijna is nieuwstaat) nu moeten er wat plaatwerkonderdelen worden vervangen maar voor een golf1 zijn er bijna geen onderdelen meer verkrijgbaar. welke auto's zijn qua onderdelen uitwisselbaar.
bijvoorbeeld, past een deur van een golf2 in een golf 1 en zie je geen verschillen?

mvdkant

Geplaatst door mvdkant (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Golf 1 is golf1, technisch passen wel delen van de golf 2, maar niet echt veel. Plaatwerk is totaal anders.

Onderdelen zijn echter nog goed te krijgen (zelfs origineel) maar niet meer bij de VW dealer. Gebruik Google eens en er gaat een wereld voor je open, je bent namelijk echt niet de enige die een Golf1 aan de praat wil houden of opknapt.

Ook op marktplaats wordt regelmatig e.e.a. aangeboden.

succes

mvdkant (0), 18 jaar geleden

harry, bedankt voor je reactie. weet jij toevallig ook waar ik alle rubbers kan krijgen ( voordeuren, achterklep en raamrubbers) voordat ik het hele internet moet afstruinen.

groet,
martin

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Stuur mij ffe een mail, dan geef ik je een adres.

mvdkant (0), 18 jaar geleden

ik heb je een mailtje gestuurd.

martin

Sam10703 (0), 18 jaar geleden

Goede zaak dat een 74'er golf weer wordt herstelt. Hopelijk in originele staat. Het zal niet meevallen een aantal delen origineel te vinden. De deuren, motorkap, bumpers en meer, zijn specifiek voor de golf met kleine achterlichten en de swallow-tail. Te tekens van golf en volkswagen op de achterklep staan in andere volgorde vergeleken met de 'nieuwere' type golf 1 (Tot 1975 ongeveer). De rubbers voor de ramen zijn nog bij de vw dealer te verkrijgen. Ik zou je vragen eens stellen op het volksforum (www.volksforum.com) Een jongen op dat forum heeft 2 golfjes 1 uit '74. Hij weet er veel vanaf net als vele anderen die je graag verder willen helpen. Denk hierbij ook aan de zeldzame onderdelen die je niet meer nieuw kunt kopen.
Dus gewoon even je aanmelden en je problemen voorleggen

Succes,

Als hij af is zou ik hem wel eens in het echt willen zien als je het niet erg vindt :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.