Volkswagen Golf IV: Afstandsbediening CV werkt niet meer

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8t

Ik heb wat problemen met mijn CV. Ik krijg hem niet meer op slot/van slot af met de AB. Ik heb origineel CV met AB (geen klaplsleutel)

Ik heb 2x een sleutel met AB (geen klapsleutel, oude model sleutel met 2 knoppen), en 1x een zwarte plastic reservesleutel

Een sleutel is van het merk Hella, Heeft nooit gewerkt sinds ik de auto gekocht heb.
Andere sleutel is van het mer Siemens, heeft altijd gewerkt.

Met beide sleutels kan ik de auto starten, echter met geen enkele kan ik de auto op slot zetten/van slot halen. Daarbij komt nog eens dat in alle 4 de deuren (behalve achterklep) een blindplaatje zit en dus geen cilinder.

Nou heb ik in de Siemens AB vorige week een nieuw batterijtje geplaatst, deze werkte toen nog wel, maar wel steeds minder (soms niet op slot, soms niet van slot, paar keer proberen en hij ging weer).

Echter kan ik nu helemaal niks meer. Uitlezen geeft alleen de volgende code's:
00955 - Key 1: Adaptation Limit Surpassed
00956 - Key 2: Adaptation Limit Surpassed

Echter als de error's gewist worden, komt deze pas terug na een paar keer drukken (10x ongeveer)

Graag hulp wat te doen, is de AB slecht, ontvanger slecht?

jeroentje4

Geplaatst door jeroentje4 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Verder geen andere storingen aanwezig wat betreft de centrale vergrendeling of ruitbediening zeg maar alles wat daarmee te maken heeft? Zo niet dan als het echt originele sleutels zijn dan zou ik deze weer opnieuw proberen in te leren/aanmelden aan de auto, en dat gebeurd met een testkast. Kijken of ze daarna wel weer werken en anders kan het zijn dat of de sleutels stuk zijn of de comfortmodule regelapparaat. Aangezien 1 afst.bed het nooit heeft gedaan kan het best zo zijn dat dit altijd al de verkeerde is geweest (onderdeelnummer controleren bij de dealer of deze wel bij deze auto hoort) en aangezien je dus nog maar 1 afst,bed over houd dan kan deze misschien ook gewoon stuk zijn. Maar zou ze eerst opnieuw laten inleren en dan verder kijken.

jeroentje4 (0), 10 jaar geleden

Hallo Ricky,

Dankje voor je reactie.

Ik heb toevallig vandaag de AB's ingeleerd via vagcom.

46 -> adaption, ch 00, read->save, ch 1 new value 2 (2 ab's), save, bij beide ab's 2 seconden lang de open knop ingedrukt totdat een korte toeter klonk.

Beide AB's zijn dus ingeleerd.

Nu komt het:

Met de Siemens kan ik de auto vergrendelen/ontgrendelen. Met de HELLA kan ik niet vergrendelen, ontgrendelen, daarnaast brand ook het ledje niet.

Wat ik echter wel raar vind: Ik kan hem wel inleren (bevestigd door toeter/claxon toon) maar gebruiken dus niet.

Ook als ik kijk in measuring blocks ch13 kan ik zien dat hij daadwerkelijk signaal ontvangt....

Wat is er dan aan de hand met de AB?

Zowel Siemens als HELLA zijn beide originele AB's. Siemens zou schijnbaar het oude model zijn, maar beide sleutels zijn 433MHz...

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Opzich ken ik die manier van inleren dan niet maar idd lijkt het wel alsof je ze beiden hebt ingeleerd omdat de claxon een bevestigingssignaal geeft maar is wel vreemd dat hij dan toch nog steeds niet werkt.
Probeer die ene die het nu niet doet eens in z'n eentje in te leren, dus kiezen voor maar 1 afst.bediening, kijken wat hij dan doet. Ik durf het niet zo 123 te zeggen maar krijg wel een beetje het gevoel dat die afst.bediening toch niet goed is of niet de juiste, maar raar dat de claxon wel een ontvangstsignaal geeft dan, dat is een beetje tegenstrijdig inderdaad.

jeroentje4 (0), 9 jaar geleden

Inmiddels heb ik twee gebruikte AB's besteld, zodra deze binnen zijn laat ik de bevindingen even weten!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.