Volkswagen Golf IV: airbag

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Airbag storing P0589, heeft betrekking op de passagiers airbag in het dashboard (weerstand te hoog). Klant rijdt altijd alleen in de auto en vind het niet zo heel belangrijk, maar wij wel. Zijn er problemen bekent met een defect airbag of komt het vaker door bv stekker aansluiting oid?

We hebben hem nu uitgeschakeld en geeft ie dat alleen nog telkens aan bij het starten, maar het lampje blijft nu onder het rijden uit.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (160) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Je zal wel code 00589 bedoelen want P0589 is een motorcode.

Met dank aan Gerrit Speek.
foutcode: 00589
nl Ontsteker airbag bijrijder (N131)
du Zünder für Airbag (Beifahrerseite) (N131)
en Airbag Igniter; Passenger Side (N131)
Extra info bij de foutcodes. Intermittent

- Weerstand te groot / Weerstand te klein / Kortsluiting naar plus / Kortsluiting naar massa

Mogelijke oorzaken:

1. Defecte kabels of stekerverbindingen
2. Ontsteker airbag bestuurderszijde (N131) defect

Mogelijke oplossing:

1. Defecte kabels of stekerverbindingen vervangen
2. Ontsteker airbag bestuurderszijde (N131) vervangen
3. Meetwaardeblokken uitlezen

Extra info:

1. De N131 is de passagiers-airbag in het dashboard. Het gaat waarschijnlijk om de connector op de airbag zelf. Er zit daar een kleine kabelboomstekker die van de airbag naar een andere connector gaat. Die kabelboomstekker is meestal de schuldige en moet vervangen worden. bron
2. De N131 airbag zit in het dashboard aan de kant van de passagier (N199 en N200 zijn van de airbags van de zittingen). Het desbetreffende dashboard-paneel kan eraf worden gehaald en daaronder zit de airbag. Controleer de verbinding (lastig bij te komen). Misschien geeft een speciale spray verbetering in de connector wat betreft de elektrische verbinding. bron
3. Let goed op (en het is al zo vaak gezegd): onzorgvuldig / ondeskundig handelen met airbags kan leiden tot ernstige verwondingen, zelfs tot de dood.

Bronvermelding: http://forums.tdiclub.com/showthread.php...
Staat ook een plaatje van de zij-airbag.

Siem Bijman (160) PRO, 14 jaar geleden

Klopt hoor die kode eindigde op 589 en ik wist niet meer of het wel of geen P was. Maar uit je antwoord volgt toch dat het vaker voorkomt dat die stekkerverbinding de oorzaak is en niet de airbag zelf. Zal het toch nog eens aan de klant voorleggen, maar gezien zijn reaktie hierop zal het wel de volgende beurt worden. In elk geval bedankt voor je tip odl ford.

Siem

johndoornbosch (0) PRO, 14 jaar geleden

siem,je moet de stekker onder de stoel er van tussen knippen en de draadjes aan elkaar solderen en het probleem is opgelost. gr john

Siem Bijman (160) PRO, 14 jaar geleden

Dacht ik ook direct,maar die stoel heeft toch een andere foutkode John???? en als we de stekker van de airbag loshalen, geeft hij ook dezelfde foutkode. Wij redeneren dan, mocht de kode slaan op de stoel, dan zou er nadat we de stekker van de zij-airbag los maken een 2e kode bij moeten komen toch?

En met het uitschakelen van de zij-airbag kreeg ik deze uitschakeling te ien als een fout. En nadat we ook de gordelspanner hadden uitgeschakeld (rechts) krijg ik in de foutkodes 2 fouten, 1 van het uitgeschakeld zijn van de zij-airbag en 1 foutkode dat de gordelspanner is uitgeschakeld.

Dus onze conclusie was dat het wel degelijk op de zij-airbag betrekking heeft. Maar ik durf niet met zekerheid te stellen dat die stuk is en vermoed, hoewel er niets aan te ontdekken valt, toch een draadbreuk of slechte stekkerverbinding. Hoewel we ook de stekkerverbinding goed hebben aangedrukt en gereinigd. Vandaar dus ook de vraag of die dingen spontaan stuk gaan?

johndoornbosch (0) PRO, 14 jaar geleden

meestal is het een slechte verbinding in de stekker,deze als eerste doorsolderen is goedkoper dan de stoelbekleding loshalen en de airbag vervangen. gr john

Siem Bijman (160) PRO, 14 jaar geleden

Mijn airbag zit niet in de stoel, maar in het dashboard John. De "stoel"airbag waar jij aan denkt is een gordelspanner en bij een storing daaraan gaat ook het airbag lampje branden, maar zoals net uitgelegd met een andere kode en zodoende hebben we dit dacht ik uitgesloten, (tenzij de vagcom ons voor de gek houdt natuurlijk)

johndoornbosch (0) PRO, 14 jaar geleden

sorry verkeerd gelezen,maar dan zou ik toch de stekkerverbindingen controleren en/of solderen en de stekker op het regelapparaat controleren. gr john

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.