Volkswagen Golf IV: extreem lichte besturing golf IV

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

rijd naar volle tevredenheid al een half jaartje in deze golf, bij aankoop stuurde de auto behoorlijk licht.
lekker denk je dan, erg handig met parkeren. maar na een tijdje hier mee te rijden heeft dit ook zijn nadelen, met name op de snelweg blijf je eigenlijk steeds corrigeren.

nadat mijn vaste garage de auto eens nader heeft bekeken, en er mee gereden.
waren zij met mij eens dat ie behoorlijk lichter stuurde dan zijn broertjes en zusjes golfjes 4, maar konden niks geen afwijkende dingen vinden.

is het mogelijk om de auto iets zwaarder te laten sturen? of wat is er mis met mijn golf omdat deze zo extreem licht stuurt?

hw1

Geplaatst door hw1 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

brunello (0) PRO, 14 jaar geleden

je auto kan aangepast zijn geweest voor een invalide,dan worden de perskanalen aangepast in het stuurhuis uitwendig niet te zien wil je anders stuurhuis vervangen

tedkroon (0), 14 jaar geleden

Met vag com kan je des gewenst dit zo software matig aanpassen. Is een fluitje van een cent!!

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Zitten er misschien velgen en banden op met bijv verkeerde et waarde? bandenspanning veel te hoog? uitlijning niet goed?

gr

Peco Power

hw1 (0), 14 jaar geleden

ted, dat dacht mijn garage ook. maar dit blijkt pas vanaf de golf 5 mogelijk te zijn.
peter, de fabriekswielen zitten er nog onder, de bandenspanning is op alle 4 banden 2.1. de uitlijning is gecontroleerdt en stond op fabrieks specificaties.
frenk, dat zou een mogelijkheid zijn. hij stuurt in ieder geval zo dat je hem met 1 vinger rond kan draaien. de besturing komt het meest overeen met een oude usa auto. deze'n sturen ook behoorlijk licht.

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat voor merk banden zit er onder?

hw1 (0), 14 jaar geleden

peter, dunlop sport 2000e maar met de winterwielen stuurt hij even licht.

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

oke, soms heb je van die banden, die blijven nog staan als je het ventiel er uit trekt zo stug. Dus vandaar mijn vraag. Zou toch even bij VAG dealer laten kijken wat er kan zijn, ik weet het zo ook niet.

gr

Peco Power

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=tedkroon]Met vag com kan je des gewenst dit zo software matig aanpassen. Is een fluitje van een cent!![/quote]
Kan alleen bij een electronische of electronisch/hydraulische besturing aangepast worden,als je een mechanische stuurpomp hebt (dus met riempje) gaat dit niet lukken zoals bij deze Golf 4.

brunello (0) PRO, 14 jaar geleden

extreem licht sturen zal de oplossing niet in banden of velgen zitten,haal een 2e hands stuurhuis op de sloop

hw1 (0), 14 jaar geleden

met de garage overlegdt v.w.b het stuurhuis, dit was een mogelijkheid volgens hun. maar konden mij niet garanderen dat het dan beter was. de rekening van die reparatie zou ik dan wel moeten betalen natuurlijk.
de monteur daar wou het eerst nog eens in de draaipunten of lagers aan de bovenkant van de schokdempers zoeken, hier zou het ook nog door kunnen komen? deze zouden te soepel kunnen draaien?
van dit onderzoek zal ik natuurlijk ook de rekening gepresenteerdt krijgen,vandaar de volgende vraag: komt het jullie logischerwijs over dat met deze onderdelen iets mis kan zijn waardoor de auto te licht stuurt? of kan ik mij deze rekening besparen?

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Die draaipunten lijkt me niet,dat heeft geen invloed op het sturen als het iets soepeler zou gaan.
Of druk van de pomp te hoog of iets in stuurhuis defect,maar moet zeggen dat ik beide nog nooit heb meegemaakt dat het daardoor lichter gaat sturen,wel zwaarder bij een defect bij 1 van deze 2.

TDI-gek (0), 14 jaar geleden

Ik heb hetzelfde mee gemaakt, dit bleek na lang zoeken toch in de pomp te zitten, na het vervangen van de pomp was het weer normaal.

Ik heb de druk niet gemeten maar kennelijk was deze te hoog..

Hooghe jozef (0), 14 jaar geleden

ik denk ook dat je het aan de pomp ligt , is het nog de originele poulie (riemschijf ) is de pomp nog origineel ? zelfde model pomp zit ook bijvoorbeld in ford modelen maar die hebben een andere druk

hw1 (0), 14 jaar geleden

de auto stuurt nog net zo licht als toen ik hier bovenstaande vraag stelde , er zijn nog steeds geen dingen vervangen omdat die voor mijn rekening zouden zijn en er geen garantie wordt gegeven op daadwerkelijk resultaat. vandaar maar besloten om dit eerst maar zo laten en er mee door te rijden.

berendonck (0) PRO, 14 jaar geleden

Laat de auto eens uitlijnen, mischien zit hier het probleem.

Ik denk te weinig toespoor .

Gr. Harry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.