Volkswagen Passat: airbag

Bouwjaar: 1997

Hallo heb een probleem met een storing in het airbagsysteem van een passat.Airbaglampje is spotaan gaan branden, uitgelezen met snap-on foutcode 00588 ontsteking airbag bestuurder weerstand hoog. Dus gedacht dat de ring achter het stuur kapot is, deze vervangen, geen resultaat fout blijft inmiddels airbag en gele stekkertje vervongen maar nog steeds fout, bedrading van kastje naar airbag ook door gemeten lijkt ook goed. In meetwaarde blok 001 van snap-on airbag is zichtbaar dat de weerstand continu wisselt van goed naar hoog. WIE WEET RAAD. Met vr gr Hero.

hbr

Geplaatst door hbr (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Benny1078 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je hem in de meetwaardeblokken kunt zien wisselen moet je toch ook een slecht contact kunnen opsporen anders blijft alleen het regelapparaat over mmar dat lijkt me ook niet logisch.
Heb je de airbag zelf ook al geprobeerd.
Dan zou ik nog een wikkelveer proberen alvorens ik het regelapp. ging vervangen maar ik praat makkelijk want ik werk bij de dealer.

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Idd, eerst nog een nieuwe wikkelveer proberen.
Heb je niet toevallig aan de wikkelveer gedraaid voor montage? kunnen ze niet hebben namelijk.
Anders meetwaardenblokken lezen terwijl je aan het stuur draaid, dan zul je het ook al gauw te weten komen.

hbr (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb ook al een tweede wikkelveer geprobeerd, deze kwam uit een auto die goed is en na het terugplaatsen nog steeds goed is, airbag ook al gewisseld met die auto.

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

hmm als de rest in orde is begin ik toch aan je regelapparaat te twijfelen, mischien een id om die is uit te wisselen.

hOUTKOOPER (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik zit met hetzelfde probleem maar dan bij een audi a6, heb daar het el.schema van opgevraagt, blijkt er nog een stekker bij de a-stijl te zitten , ik ga die maandag nakijken , hoop dat daar een weerstand inzit.

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Maken de contactpennen nog wel goed contact op de sleepring en dergelijke.Zal de pennen demonteren en opnieuw aandrukken.

hbr (0) PRO, 18 jaar geleden

Ga dit binnenkort proberen, klant heeft de auto weer terug dus kan nu niks meer bezien, als ik meer weet laat ik wel weer horen. In ieder geval tot nu toe bedankt voor de info, en Marco als dit bij jou het probleem was laat het dan ook even weten. Met vr gr Hero

hOUTKOOPER (0) PRO, 18 jaar geleden

Was inderdaad het probleem , ik heb de stekker bij de linker a-stijl doorgesoldeerd, en het probleem is verholpen, ik weet alleen niet of die stekker er bij een passat ook zit.

GTI-driver3853 (0) PRO, 18 jaar geleden

Meet eerst de bedrading eens stuk voor stuk door vanaf het regelapparaat.
Heb het ook weleens gehad dat de bedrading vanaf regelapparaat onderdoor de stoel naar de linker a-stijl een te hoge weerstand had.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.