Volkswagen Passat: Trilling bij plusminus 2200 tpm

Bouwjaar: 1999

Betreft: Passat V6 TDI 4-motion automaat. 140.000km

Bovengenoemde auto trilt enorm bij 2200 toeren ongeacht in welke versnelling, en eigenlijk het meeste wanneer de motor weinig wordt belast.
Auto is reeds voorzien van een gereviseerde automaat/4-motion gedeelte(advies dealer en automaat specialist), ook zijn er andere velgen met banden gemonteerd Dit heeft echter niets geholpen.
Auto heeft bij meerdere automaatspecialisten ter controle gestaan, maar volgens deze is de aandrijflijn geheel in orde.
Auto hebben wij ook diverse keren bij verschillende dealers ter controle aangeboden, maar tot nu toe zijn er geen oplossingen gevonden. Uitlezen gaf ook geen storingen aan.

In het verleden zijn er wel reparaties aan de motor uitgevoerd t.w: Koprevisie R. cilinderkop alle kleppen en tuimelaars vernieuwd, dit na het verspringen van distributieriem.(120.000km)
Soms lijkt het ons alsof de motor niet geheel mooi rond loopt bij zo'n 2000 tpm

Wie weet raad??

Alvast bedankt.




vanbeekauto

Geplaatst door vanbeekauto (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

geen speling in keneet, ophanging van blok nog goed? wielophanging niet uitgewoont?

doet hij het ook als je vrij gas geeft, of alleen als je echt rijdt.

en zet de auto eens op de brug, in zijn 4, en ga dan eens met een stetoscoop (of hoe heet zo'n ding in de garage:P ) luisteren.


mvg

PL (0), 18 jaar geleden

Er staan nogal veel vragen bij diverse merken over het schokken van een diesel rond dat toerental. Zelf heb ik hier last van als het koud is benden de 10 graden en vooral bij halflast, in de zomer merk ik niets. Een korte samenvatting van mogelijke oorzaken: te slappe d-riem, defecte temp. sensor, brandstofdoseerklep defect, turbo schoepen vast, ....
Als je de oorzaak vindt lees ik het graag terug.

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Juiste bandenmaat gemonteerd (fabrieks opgave)? heb er al is een gehad welke 4 mm profiel verschil in voor en achter had, mega gedreun in de aandrijving.
dit was een 4-motion btw

vanbeekauto (0) PRO, 18 jaar geleden

Beste mensen,

Storing aan bovengenoemde Passat hebben wij gevonden.
Alle 6 verstuivers hebben we vernieuwd,duur grapje maar de trillingen zijn eruit.
bedankt voor jullie tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.