Volkswagen passat: airco werkt niet

Bouwjaar: 1999

ik ben met een passat bezig met klimat control waarvan de airco niet werkt. de rest van de funtie's werken allemaal perfect behalve de airco. ik heb het systeem laten controleren en is verder goed. alleen wordt de pomp niet aangestuurd. de druksensor in het systeem werkt ook goed.
wie kan mij helpen

rené9498

Geplaatst door rené9498 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

anthonius (0) PRO, 18 jaar geleden

Je hebt in je auto een temperatuur sensor (zit wel een op het plafond bij je lampje), die willen wel eens stuk gaan. Je pomp wordt bekrachtigt via een spoel. Als tussen de spoel en de plaat te veel speling zit dan slaat de compressor ook niet in. Laat anders je elektrische systeem nakijken in de garage. Daar hebben ze als het goed is een Airco boek van Autodata, met je complete bedrading schema. succes ermee.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Is de klimat control ook uitgelezen met een testkast?? (desnoods bij de dealer, maar garage op de hoek heeft in veel gevallen ook testkasten die vw uitlezen kunnen) Hij zal meestal namelijk zelf al aangeven wat het probleem is.

Stukkende buitentemperatuursensor kan ook, als het signaal wat hij binnen krijgt n.l. kouder dan 5 graden is werkt de airco niet.

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Idd harry.
de temp sensor zit niet in de binnenverlichting, dit roostertje is voor de microfoon van een orginele carkit. deze zit in de climatronic achter het roostertje met een klein ventilatortje ervoor. later is deze vervallen en ergens anders geplaatst.

rené9498 (0) PRO, 18 jaar geleden

ik ben nog eens aan stoeien geweest met het airco systeem.
ik heb het systeem uitgelezen met vag-com en daar komen geen storingen voor de dag. wat me wel opvalt is dat de ventilatoren ook niet beginnen te draaien als de airco is ingeschakeld.
zit het misschien daar ergens in??

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het was vandaag kouder dan 5 graden buiten, dan doet hij het gewoon niet. Dat regelt dat ding zelf, kun je niet omheen en is standaard.

rené9498 (0) PRO, 18 jaar geleden

het probleem opgespoord. het relais van de magneet koppeling van kapot. en inderdaad onder de 5 graden buiten temperatuur werkt de airco niet.
allemaal bedankt voor het mee denken aan mijn airco probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.