Volkswagen Polo: Airco,

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

goede dag, (VW Polo 1.4 6N automaat 2001)

Ik heb een probleem met de (handmatige) airco, de airco heeft altijd goed gewerkt maar nu als ik het ac knopje indruk gaat deze branden maar de pomp slaat niet aan, laat ik het knopje even aan staan en dan doe ik het weer uit heb ik het idee dat het toerental even iets daalt ! (alleen met uitschakelen) , er zit voldoende koelmiddel in het systeen.

Is dit een veel voorkomend probleem ??, wat kan dit zijn en wat te doen.

bvd Ben,

omeben

Geplaatst door omeben (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Hoeveel druk heeft het systeem?
Hoe weet je of er genoeg in zit? Heb je hem al eens afgetapt om te kijken hoeveel eruit komt?

omeben (0), 15 jaar geleden

Hallo Richard, Ik heb vorig jaar het verdamperhuis vervangen omdat deze lek was en daarna het systeem bij laten vullen, nu dacht ik misschien weer een lek dus terug om te laten testen (druk) de beste man vertelde mij dat dit in orde was (na het meten van de druk) en dat het een ander probleem moet zijn, hij zei de pomp slaat niet aan het kan zijn dat hij geen signaal krijgt ofzo ??, nu probeer ik erachter te komen wat het is, (ik woon op Aruba dus de garages zijn net even anders als in NL), nu heb ik nog een polo waar ik bijv een relais mee kan verwisselen of een schakelaar, voor mij is het wel handig als ik een idee krijg hoe het werkt en waar ik mee kan gaan beginnen met zoeken/meten misschien heb je een idee. bvd

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Er zit dacht ik wel een relais voor de airco,alleen weet niet welke dat is,probeer eerst eens een schema te krijgen,dan weet je hoe en waar welke draden voor zijn en hoe ze lopen.
Op de pomp zit een stekker voor de magneetkoppeling,meet daar eens op of volg die draad,misschien zit daar een draadbreuk in.
Als er inderdaad genoeg in zit,dan wordt het meten is weten.
Wat ik altijd doe als ik twijfel is het systeem leeghalen en kijken hoeveel eruit komt,dan weet je zeker dat dat goed is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.