Volkswagen Golf IV: Airco aan, bonkend geluid, korte terugval toerental.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: SDI

Goedenavond,

Vandaag deed ik de airco aan (koudste stand) en het viel me op dat ik een bonkend geluid hoorde. En ik merkte tevens op dat het toerental een korte terugval had bij stationair draaien. Ik stond namelijk in de file stil (buiten temperatuur 34 graden). Dit voorval deed zich een aantal keren voor.
Met een km stand van bijna 4 ton, vraag ik me nu af of dit bonken, terugval van de airco iets te maken heeft met een komend defecte, gezien de leeftijd van de auto. De airco werkt trouwens prima.

Alvast bedankt voor jullie advies.

Vr. gr.

Ronald.

Ronald33626

Geplaatst door Ronald33626 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (2055) PRO, 9 jaar geleden

Motorkap al open gehad om eens te kijken , of je zo visueel iets kunt zien , een riem die klappert , een ventilator die niet helemaal fijn inkomt , vrijloop dynamo die niet goed werkt , motorsteun speling ?

Ronald33626 (0), 9 jaar geleden

Vandaag weer diverse keren bij stationair draaien de airco aangehad. Hij werkt goed, geen bonk gehoord. Uiteraard een lichte terugval bij aanschakelen gezien maar niets absurds.
Kortom, alles werkt goed. Op naar de 4 ton! Lang leve de SDI.

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Bij zo'n km stand komt er overal meer speling op, kan idd zoiets als hierboven omschreven zijn geweest of een krukaspoelie waarvan het rubber losser is geworden (dat is niet aan te raden mee door te rijden mocht dat het geval zijn).
Als het niet meer is voorgekomen dan zal het wel meevallen maar je zou voor de zekerheid even de auto opp de brug kunnen laten zetten en de cruciale delen te bekijken, als dat er goed uit ziet dan lekker zo laten en idd op naar de 4 ton (deze blokken halen veel meer als je er goed mee omgaat en onderhoud juist uitvoerd).

Ronald33626 (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord. Auto gaat na de zomervakantie voor onderhoud naar de dealer, dan laat ik er wel naar kijken.
Rij dagelijks 150 km, rustig op de cruise control. 1 op 22 en geen olieverbruik. Ben dus 'happy' met dit SDI blok en ja, geen power maar wel constant z'n werk doen en daar is ie voor gekocht. KM vreten ............

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.