Volkswagen Golf IV: AIRCO Buitentemperatuursensor

Bouwjaar: 1999

De testkast geeft een code G17 in het verwarmingsgedeelte. Er staat als omschrijving het volgende bij:
Permanente onderbreking/kortsluiting plus buitentemperatuursensor.

Nu ben ik op zoek geweest naar deze sensor en de boeken geven aan dat deze links naast de radiator hoort te zitten. Echter kan ik hier niets vinden. Bij de claxons is nog wel een 2-polige stekker ongebruikt.

Kan iemand mij vertellen waar deze sensor zich bevind of wat anders het probleem kan zijn.

PS: Deze airco buitentemperatuursensor is niet dezelfde als degene die gebruikt word voor de displays in de auto want deze werkt wel gewoon. Als meetwaarde voor de desbetreffende sensor geeft deze -51 graden C aan.

janhoff

Geplaatst door janhoff (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

raymond_hoste (0), 20 jaar geleden

hallo,
Volgens mij zit de tempratuursensor voor de airco zit onder de pannevan bij de ruitenwissermotor.En er zit ook een sensor inde bumper achter een rooster die is voor de boardcomputer.Succes
P.S de airco wordt wel koud?Als de buitentempratuur onderde -4 graden is doet de airco het niet.

hoff (0) PRO, 20 jaar geleden

De aircopomp slaat helemaal nooit aan omdat er een storing in de sensor. Aangezien ik wel gewoon in de auto de buitentemperatuur kan aflezen ga ik ervan uit dat deze sensor degene is onder de pannevan. Aangezien ik in de hele buurt van de bumper geen sensor achter een rooster kan vinden ga ik ervan uit dat het om deze sensor gaat die kapot is.

dutch123 (65), 20 jaar geleden

Volgens de Bentley repair manual zit G17 link onder de koplamp. (achter het rooster)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.