Volkswagen Touareg: Airco doet het niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5

De wagen zijn airco doet het soms niet soms wel. Als hij begint te stinken weten we dat hij hij het daarna wel doet maar niet voor langs en nu de zomer voor de deur staat komt dat niet goed. Echt koude lucht krijg je ook niet binnen, ofwel lauw of te wel wam. Als foutcode geeft hij de 0161 signaal buitenlucht ventilator - max waarde overschrede en 0638 luchtkwaliteitssensor onderbreking/plussluiting. Die laatste sensor zou onder de waterbak zitten maar weet niet als ik die vervang of het probleem verholpen is, en omdat de pomp het af en toe nog doet is deze toch nog goed, vermoeden we. Als iemand nog eens zo een probleem heeft gehad dan had ik graag de oplossing geweten.


Mvg

Renato

keppers

Geplaatst door keppers (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touareg? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

keppers (0) PRO, 11 jaar geleden

Ben eens gaan snuffelen en heb iets gevonden van in 2010 van een zekere Bart, had volgens mij een vergelijkbaar probleem, ik hou jullie op de hoogte

Mvg

Renato

keppers (0) PRO, 10 jaar geleden

Het probleem is nog steeds niet opgelost. De airco doet het enkel als het buiten boven de plusminus 22 graden is, er zijn geen foutcodes meer aanwezig in de airco enkel in de motor, daar geeft hij P0118 koudmiddel-temperatuursensor aan, signaal te groot. Als er iemand is met dezelfde problemen dan zou ik het graag weten.

Mvg

Renato

TheoStek (0) PRO, 10 jaar geleden

Vervang de koelvloeistof temperatuursensor maar, ik meen dat die 4 contacten heeft, is in combi met de airco.

desire (0) PRO, 10 jaar geleden

Is de koppeling tussen servopomp en airco niet slecht?

keppers (0) PRO, 10 jaar geleden

@Theo weet jij waar deze moet zitten. Er zouden er meerdere opzitten volgens de dealer, kwestie van zoeken. Koppeling is nog goed

keppers (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik ben bij de dealer geweest en er is nieuwe software opgezet,omdat er een probleem is met deze airco's en al een schrijven van D'Itteren is, maar de airco doet het nog steeds dan wel, dan niet. Zij zeggen dat het de aircopomp is maar ik denk het niet want de aircopomp gaat ofwel niet. Nu ben ik hem zelf weer gaan uitlezen omdat ze het weer niet doet en nu geeft ze 2 fouten aan. de P 0291 servomotor ventilatieklep midden, Links+ Rechts e 0161 signaal buitenluchtventilator, max waarde overschreden. Ik kan de foutcodes wissen en dan gaat ze weer. Ik weet het even niet meer, mocht iemand iets erover weten dan hoor ik het graag.

Renato

Bor de Wolf1983 (0) PRO, 10 jaar geleden

Er wil nog weleens vocht in het regelkastje van de koelvan lopen..maybe een idee?

keppers (0) PRO, 10 jaar geleden

Het staat even op een laag pitje, als je ze enkele keren uit en aan zet gaat ze weer met de temp is denk ik vooral toeval, en hoor je een geluid onder het dachbord zullen toch ook eens de kleppen moeten nakijken. Maar ik kom erop terug

keppers (0) PRO, 10 jaar geleden

De auto uiteindelijk in Aken binnen gebracht en het paneel was stuk en tevens een klep rechts onder deed niet mee

Gr Sandrina

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touareg of stel zelf een nieuwe vraag.