Volkswagen Golf 4: Airco Doet het niet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 90 pk agr

Hoi Allemaal,

Het volgende doet zich voor. Mijn manueel geschakelde airco wil niet meer koude lucht leveren.
Alles lijkt te werken, druk airco goed, is opgemeten, zekeringen bij de deur en op de accu zijn ook goed.
De groete fan en de kleine fan gaan draaien waneer ik de Ac knop indruk. Echter de hoge tik geluid blijft weg.
Het lijkt er op als er iets niet ingeschakeld wordt? wie o wie weet wat ik zoek ?
De laatste keer deed het gewoon zijn werk, maar wanneer ik vanaf een parkeer plaats op het werk weg reed en de ac inschakelde viel het mij op dat de hooge tik er niet was, en ook de koude lucht niet.
Waar moet ik dit zoeken ?

hozturk

Geplaatst door hozturk (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

michiel7814 (0), 17 jaar geleden

Heb je al gemeten of er spanning op de draad naar de aircokoppeling komt te staan?
zo ja zou ik het in de spoel van de aircokoppeling zoeken zo nee dan zou ik gaan meten bij hoge en lage druk sensor van de airco(misschien aircodruk goed maar sensors gaar)

hozturk (0), 17 jaar geleden

[quote=michiel7814]Heb je al gemeten of er spanning op de draad naar de aircokoppeling komt te staan?
zo ja zou ik het in de spoel van de aircokoppeling zoeken zo nee dan zou ik gaan meten bij hoge en lage druk sensor van de airco(misschien aircodruk goed maar sensors gaar)[/quote]
Bedankt, voor je reactie.

Echter de hoge en lage druk spanning is opgemeten, die zijn goed bevonden.
Wel is dit gekomen na dat er bijgevuld is, misschien kan het bijvullen van gas niet goed gegaan zijn, maar ze hebben dit ook opgemeten en gezegd dat dit oke was.
Nu blijft er nog alleen de speol over, waar vindt ik deze ?

michiel7814 (0), 17 jaar geleden

De spoel bevind zich aan de poelie kant van de aircopomp waarschijnlijk zit er een groene draad aan, tussen die draad en massa zou u moeten meten er moet dan gewoon 12 op komen te staan, maar als de airco is bijgevuld zoals u zegt zou het me niet verbazen als de druk nu te hoog is, normalitair vult men een airco namelijk niet bij maar laat men die leeg en vult men die opnieuw en weegt dan het gewicht van de freon die erin gaat (freonfles op weegschaal). Het kan natuurlijk ook gewoon de magneetkoppeling zijn ik zou eerst daar kijken. Let wel op dat de motor moet draaien wil er spanning op komen, uitkijken voor de vingers dus

hozturk (0), 17 jaar geleden

[quote=michiel7814]De spoel bevind zich aan de poelie kant van de aircopomp waarschijnlijk zit er een groene draad aan, tussen die draad en massa zou u moeten meten er moet dan gewoon 12 op komen te staan, maar als de airco is bijgevuld zoals u zegt zou het me niet verbazen als de druk nu te hoog is, normalitair vult men een airco namelijk niet bij maar laat men die leeg en vult men die opnieuw en weegt dan het gewicht van de freon die erin gaat (freonfles op weegschaal). Het kan natuurlijk ook gewoon de magneetkoppeling zijn ik zou eerst daar kijken. Let wel op dat de motor moet draaien wil er spanning op komen, uitkijken voor de vingers dus[/quote]
Hoi Michiel7814,

Bedankt voor je hulp, het heeft mij heelveel ergernis en tijd bespaard.
Ik ben 2 keer bij de dealer geweest(2 verschillende) en bij een airco service center. Maar zij konden mij niet helpen, ook niet iets in de richting van het probleem mee denken.

De door jou gegeven info heeft mij doen onder de auto laten kruipen. Inderdaad het probleem was het groene draadje.
Wanneer ik deze licht aan raakte kreeg ik de mooie tik te horen.
Oplossing is was dus de groene draad aan duwen en vast zetten.
Hij werkt weer als van ouds, en ik heb het gevoel dat hij nu ook veel beter werkt.

Iedereen die heeft megedacht en heeft geholpen willen dan ook van harte bedanken.
Het heeft mij heel veel ergernis verholpen.

Met vriendelijk Groet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.