Volkswagen Passat: Airco onderhoud, wel of niet ???

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDI (66 Kw)

Mijn Airco funtioneerd naar behoren (=climatronic) en men heeft mij gezegd als hij gewoon goed werkt hoef ik niets na laten kijken.

Waar moet ik toch op letten:
Moet ik hem eens controleren of er voldoende koelmiddel in zit ???
Moet de airco eens behandeld worden met een bacteriedodend middel (hij ruikt bij mij nl. helemaal niet muf)
Zijn er nog andere aandachtspunten ??
Of inderdaad gewoon met de vingers afblijven.

Groetjes Wim

passat007

Geplaatst door passat007 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

wim

indien er geen problemen zijn, zeg ik altijd mooi met de vingertjes afblijven. indien de airco volop staat is de uitstroom temperatuur tussen de 4 en de 7 graden..

paul,

passat007 (0), 17 jaar geleden

Hoi. Paul
Worden de nachten al wat langer voor je of nog steeds erg kort.
Ik ga de temperatuur eens meten.
Groetjes Wim

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

gaat steeds beter...... alles goed onder controle ;)

gr,
paul,

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Je kan zelfs zeggen dat een uitstroom temperatuur van 3 tot 10 graden nog goed is. De praktijk wijst meestal uit dat een ac systeem na een jaar of 3-4 weer service of onderhoud nodig heeft. De olie van je motor moet je na verloop ook wisselen, dus waarom zou de olie in het koelsysteem dan wel eeuwig mee gaan? Er zit natuurlijk niet voor niets een filter element in elk airco systeem. Okee, hij heeft geen verbrandingsmotor maar wel een pomp die met aanzienlijke drukken werkt.
Het systeem vervuilt wel op den duur, en het zou een utopie zijn om te denken dat een airco, zolang je er maar niet aankomt, altijd blijft werken. Belangrijk is wel(maar vervelend ook) om de ac vlak voor het uitzetten van de auto uit te doen, teneinde vervuiling te voorkomen. Het aanwezige vocht wordt dan nog even droog geblazen. om inwendige vervuiling te beperken is het beter de ac met regelmaat te gebruiken, al dan niet icm de kachel, ook als het niet warm is buiten.

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.