Volkswagen Passat: Radiateur lek

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600cc

Hallo,

Ik merk al een week of drie dat mijn koelvloeistof niet op pijl blijft, heb er zins die tijd al een liter bij gedaan. Er ligt ook steeds een plasje koelvloeistof onder de auto. Omdat er een plaat onder de motor zit kon ik niet zien waar het weg kwam.

Vandaag heb ik de plaat er onder weg gehaald, er lag ook vloeistof op de plaat. Motor warm laten draaien maar zag het niet lekken. Ik heb een vermoeden dat de radiateur lek is.

Vraag: Hoe kan ik zeker weten dat de radiateur lek is? En zou ik hem eventueel zelf kunnen vervangen? En waar moet ik om denken?

DYlautenbach

Geplaatst door DYlautenbach (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

dirk

radiateur is altijd mogelijk, ook oa de waterpomp zou kunnen lekken. om het e.a uit te kunnen sluiten zul je het systeem met werkplaatsgereedschap op druk moeten brengen. bij de bassis beginnen bespaart overigens een hoop werk en ook geld.

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.