Volkswagen Golf 2006: Airco systeem koud en daarna vochtig en warm

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 85

Goedendag,

Na het bijvullen van de airco, deed de airco het 30 minuten perfect. Daarna kwam er een ontzettende vochtige lucht ineens naar binnen en werd er niet meer gekoeld. Daarna werd de airco ook niet meer koud.

De volgende dag weer de airco getest. 2 uur gereden, en na 1,5 uur heeft de airco het een kwartier volgehouden. En stopte weer met ontzettende vochtige lucht. Daarvoor koelde de airco helemaal niet.

Iemand bekend met dit probleem en is er een oplossing voor bekend?

Groeten,

Bram

bram1997

Geplaatst door bram1997 , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Lijkt er op dat de compressor stopt met werken , meterset aansluiten en kijken wat er gebeurt qua druk , ondanks dat het systeem bijgevuld is , was deze lek ? , zegt dit niets over de werking.
Systeem dus laten controleren door iemand /dat er verstand van heeft.

bram1997, 2 jaar geleden

Systeem was niet lek, systeem is gevuld en gecontroleerd door iemand met verstand van airco’s.

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

DAn zou ik het probleem bij hem voorleggen , zelf kun je er niet veel mee denk ik , je zou kunnen kijken of je nog een compressor hebt met magneetkoppeling , meten of daar de spanning af valt , is dit iet het geval dan controleren of luchtspleet van meeneemplaat niet te groot is , anders verder in het systeem gaan meten.
Condensorfan draaid wel met ingeschakelde airco ?

harry4203 PRO, 2 jaar geleden

er kan ook teveel koudemiddel inzitten, wat zegt diegene met verstand van airco's ervan dan?

Audidriver73 PRO, 2 jaar geleden

Je kan de airco ook uit (laten) lezen of er foutcodes in staan, bijvoorbeeld iemand met VCDS.

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

En ?

bram1997, 1 jaar geleden

Bedankt voor alle reacties, ik heb de auto uitgelezen. Valt uit op een storing te weinig druk. Wanneer ik tijd heb hang ik de meter set er weer aan om te kijken wat de druk daadwerkelijk geeft. En dit vergelijken met de druk via vcds.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.