Volkswagen Golf V: Airco werkt soms niet

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDI

Ik zit met een vreemd geval. De airco werkt namelijk soms wel en soms niet. Het staat vast dat de compressor niet ouder is dan een jaar dus of het daar aan ligt betwijfel ik. Verder doet hij goed zn werk indien de airco het doet(ijskoude lucht). Met soms bedoel ik dat hij een maand het wel doet en dan weer en tijdje niet.Ik denk dat het volgende wel een rol speelt: namelijk dat vorige zomer zekering van ventilator doorgebrand was en het was toen heel erg warm. Nu het weer zomer is ben ik toch benieuwd of de airco me weer in de steek laat. De airco heeft een muffe geur, heeft dit hier ook mee te maken? Airco is vorig jaar voor de zomer gevuld en gereinigd. vandaag doet de airco het perfect. Wie o wie weet het raadsel op te lossen?

Mvg

Constanza19

Geplaatst door Constanza19 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 11 jaar geleden

Muffe lucht is een gevolg van een vervuild interieurfilter of/en een beschimmelde verdamper/lekbak.
Verhinderd niet het werken van de airco als zodanig.
Ik vermoed dat de regelstift in de pomp af en toe vast blijft zitten.
De pomp draaidt namelijk altijd mee , bij dit type dacht ik.
Drukken laten meten en signaal controleren van regelstift , als de airco het niet doet.

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Wat ook wel eens voor komt is een defecte temperatuursensor voor de kachel luchtroosters of die bij de verdamper. Als 1 van deze een afwijkende temp meet (terwijl het in werkelijk een andere temperatuur is) dan regelt de climatronic niet juist en zou je dit ook kunnen krijgen. Met de testkast kan je ze allemaal uittesten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.