Volkswagen Passat: Aircocompressor kapot

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Twee jaar geleden is mijn aircopomp (of compressor?) vastgelopen. Hierop heb ik het systeem leeg laten halen en heb ik de pomp onder de auto uitgehaald. Nu wil ik de airco toch weer gaan gebruiken. Is dit een kwestie van een (gebruikte) pomp monteren, laten vullen en rijden maar, of moet er eerst nog wat anders aan het systeem gebeuren?
En wie kan mij een indicatie geven van wat dit grapje zo ongeveer gaat kosten?
Het betreft een clima tronic systeem.

BVD
Jeroen

jeronimo33

Geplaatst door jeronimo33 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

een gebruikte pomp is geen optie, een gebruikte pomp die op het schap heeft gelegen is in de meeste gevallen "troep'' niet gaan monteren... nadien altijd gezeur...

indien je alles weer piekfijn wilt hebben, zit je helaas gebonden aan een nieuwe pomp en een nieuw filter-droger..

totaal plaatje van een kleine 700,-

paul,

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

en zorg ervoor dat ze het systeem grondig doorspoelen ivm achtergebleven vuildeeltje die zijn losgekomen bij het vastlopen van je vorige pomp. evt ook het drukventiel vervangen, hier verzamelt zich ook vuil.

mvg

p.s. na zo'n tijd zonder olie zou het ook kunnen dat je keerringen zijn uitgedroogd en de installatie zal gaan lekke rop aansluitingen, maar daan kom je maar op in manier achter....

davi (0), 17 jaar geleden

geen antwoord

Nico8119 (0), 17 jaar geleden

Als je voor weinig (zeg een paar tientjes) een goede gebruikte pomp op de kop kunt tikken, waarom niet? Ik heb een tijdje terug een nauwelijks gebruikte pomp (zelf gekocht) op een Mitsubishi laten monteren en daarbij goed afgesproken dat ik geen garantie op de pomp verwacht. Veel geld uitgeven kan altijd nog.

Waar je wel even goed op moet letten is of de airco pomp van dat type Passat een zwak punt is, dan zijn alle namelijk alle gebruikte pompen ook min of meer 'rot' en kun je beter een nieuwe pomp laten monteren.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Nou Nico, daar zou ik nog niet al te zeker van zijn. Liever een nieuwe pomp want dan weet je dat het goed is, dat moet je gebruikt maar weer afwachten.
Vergeet niet dat er ook nog een vulling bijkomt. De druiven zijn dan wel heel zuur als je 2 keer moet. Dan wordt het echt pas duur.

Nieuwe pompen kosten allang geen bergen geld meer, dat valt reuze mee!

Sytze

jeronimo33 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de tips. Ik heb besloten om het alleen te doen met mijn ARKO (Alle Ramen Kunnen Open).

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat kost nog het allerminste! Maar is ook het minst fijne...........

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.