Volkswagen Multivan 2015: alarm olie druk verschijnt en gaat weer weg

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1968, Vermogen (kw): 132

Hi allemaal,

Ik ben met mijn VW California T5 Comfortline camper op weg in Portugal. Erg warm; buitentemperaturen tussen 40 en 44 graden.

Op maandagochtend heb ik het oliepeil gecheckt en op peil gebracht. Motorolie 5W-30.

Na ongeveer 100 km rijden hoorde ik een paar beepjes en kreeg ik op het display op mijn dashboard de volgende melding samen met een rood oliekannetje symbool: "Oil pressure: engine off. Refer to Owners Manual”. De melding verdween na een paar seconden. Er gingen geen waarschuwingslampjes aan op mijn toerentalmeter noch op mijn snelheidsmeter. De temperatuurmeter stond zoals altijd strak op 90 graden.

Camper stilgezet en na enig aarzelen verder gereden. De melding kwam nog een aantal maal terug en verdween telkens weer na 2 tot 3 seconden.

Ik heb de camper nog een keer stil gezet en telefonisch contact gehad met Volkswagen Portugal die mij melde dat de zeer hoge buitentemperatuur een effect kon hebben.

Ben opnieuw voorzichtig verder gereden met hetzelfde effect: tientallen kilometers geen probleem, dan een melding die weer verdwijnt en dan weer een lange tijd niets. Heb uiteindelijk 500 kilometers gereden die dag, waarbij ik op de melding na niets raars aan het gedrag van mijn camper gemerkt heb.

Ben er toch niet gerust op en hoop dat er binnen het groot aantal specialisten die op dit forum actief zijn iemand is die mij kan uitleggen wat dit kan veroorzaken en mij kan adviseren wat te doen.

Ik hoor graag van jullie,
Peter

peetrrr

Geplaatst door peetrrr (0) , lid sinds 11 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Multivan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

11 maanden geleden - kaleido 1

Wat is de km stand ?
Je zou eens kunnen opzoeken welke viscositeit bij deze buitentemperatuur hoort.
Kan zijn dat je oliedruk net te laag is door te dunne olie en motorslijtage.
Laat je oliedruk mechanisch meten om uit te sluiten dat hij inderdaad te laag is.

    Dank voor je advies. De km stand is 175'900. - peetrrr (0), 11 maanden geleden

11 maanden geleden - bert klein

Hoge temperatuur heeft zeker wel invloed,bij te hoge olie temperatuur bereikt deze de grenssmering,
Olieservice op een jaarlijkse interval zetten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Multivan of stel zelf een nieuwe vraag.