Volkswagen Multivan 2010: Zoemend/brommend geluid dieselfilter

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2000

Sinds enkele tijd is er een zoemend geluid in de buurt van de dieselfilter. Het motormanagemend lampje is aangegaan en blijft aan. Ook als ik veel gas geef en de motor hard moet werken gaat het lampje van de voorgloeispiraal knipperen en komt er op het display dat ik naar de dealer moet voor service. Dan valt het vermogen weg(noodloop want cruise control werkt dan ook niet meer) Als ik hem stil zet en terug start is het lampje van de gloeispiraal uit. Maar gaat terug aan als ik onder bedrijf in hoge toeren ga. Er is een zoemend/brommend geluid wat ik hoor aan de dieselfilter. En vroeger niet deed. Diesel die terug vloeit door de blauwe leiding is warm de dikke zwarte is koud. Zou de dieselfilter ergens verkeerd/stuk zijn of zou deze of een leiding lucht trekken?
Ik heb laten uitlezen en daar stond brandstof druk niet goed of zoiets? Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn of waar ik zou moeten zoeken? via deze link:

https://1drv.ms/v/s!Ah3ab-TnEnHhdtZgH8JA6DkVzmk?e=QarND4

kan je een filmpje bekijken waarin je het zoemend/bommend geluid hoort.
Alvast bedankt.

patie

Geplaatst door patie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Multivan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (2140) PRO, 1 jaar geleden

Begin met je filter te vervangen en te controleren of hij zwart is van binnen.
Daarnaast kan er een verstuiver teveel retour geven of defect zijn waardoor er teveel druk ontstaat in je filter en zelfs verbrandingsgassen/motorolie nee terug sturen.
Uitlezen om een zoekrichting te hebben .

patie (0), 1 jaar geleden

Ik heb het nog eens even goed bekeken. De auto heeft volgens mij 2 dieselfilters. Vanuit de eerste gaat het naar de 2de via een kort zwart slangetje. Van onderkant 2 de filter gaat het via rubber slangetje naar een ijzer buisje wat naar de brandstof temperatuur meter gaat en daarna naar motor ofzo. Dat rubber slangetje tussen filter en ijzerbuisje resoneert/trilt heel fel. Dus het 2de kleine filter maakt dat raar geluid. Weet er iemand waarvoor dit filter dient en hoe ik dat moet vervangen? Ik plaats een foto van de bovenkant waarop je de 2 filters kan zien. De motor beschikt over een standkachel/ interieur verwarming en bijverwarming voor de motor. Foutcodes staan er momenteel niet meer in dus de juiste code weet ik niet.

check

Beste antwoord, geplaatst door patie (0), 1 jaar geleden

patie (0), 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Multivan of stel zelf een nieuwe vraag.