Volkswagen Multivan : Volkswagen multivan t5 Gaat niet meer in versnelling

Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Ik reed weg in z’n 1 van een parkeerplek, hierna schakelde ik op naar z’n 2. Ik moest stoppen en druk m’n koppeling in en druk m in z’n 1 hierna wil ik weg rijden maar auto gaat niet vooruit. Hierna probeer ik de volgende versnellingen 2-4-6 die doen het wel. Na het bellen met de anwb had ik besloten om naar een garage te rijden. 2km verderop, in z’n 2-4-6 na 400m doen geen 1 versnelling het en sta ik stil.

Wat kan dit probleem zijn, remvloeistof naar mijn idee nog goed en vol, bekabeling van versnelling werkt naar mijn weten goed, en nooit klachten met de bus gehad, staat we 287000 km op. Misschien versleten mechanisme. Ik heb een foto toegevoegd van de versnellings bak en bekabeling.

Dank voor u reactie

Joris mol

Geplaatst door Joris mol (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Multivan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 1 jaar geleden

Ik zit toch te denken aan 1 van de schakelkabels of het mechanisme op de bak .

Siem Bijman (115) PRO, 1 jaar geleden

Check je aandrijfas. In de bak zit een binnenste vertanding en ook op de aandrijfas zit deze vertanding.maar dan buitenkant. Deze is versleten. Zijn los te vervangen en dan vallen de kosten enigszins mee.

harry4203 (315) PRO, 1 jaar geleden

Dat zal het idd wel zijn vrees ik ja.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Multivan of stel zelf een nieuwe vraag.