Volkswagen Bora 2001: APK

Bouwjaar: 2001

Binnenkort moet ik ook voor de apk keuring. Ik heb een diesel 1.9 tdi
Nou heb ik me laten vertellen dat het goed is vlak voor de keuring ff plankgas te geven zodat er minder roetdeeltjes over blijven ofzo?
En dat je dan dus minder hoeft bij te betalen of zoiets? Iemand tips of ideeen?

michaeld

Geplaatst door michaeld (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

het schoonblazen van het uitlaatsysteem word door de garagist gedaan bij het warmrijden van de auto (pas als de auto op temp is hoort hij dat te doen.)

waarom het kosten zou moeten besparen wete ik niet. maar ff schoonblazen word toch wel gedaan in de msste gevallen.


mvg

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat in principe helpt voor de roetmeting is om, als hij warm is, even flink door te trekken in de tweede en derde versnelling....kijk maar eens in je achteruitkijkspiegel wat er gebeurt. Een paar keer doen en je zult zien dat hij minder rookt. Dan afgeven voor de roetmeting en meestal is hij dan in één keer goed.

leo6506 (0) PRO, 18 jaar geleden

schoonmaak product in brandstoffilter stoppen en even doortrekken en hij is brandschoon, gebruik deze methode al jaren en gaat gewoon geweldig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.