Volkswagen Touareg: Auto houdt in op LPG

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Transmissie: Automaat, Motorcode: AXQ, Motorinhoud (cc): 4200, Vermogen (kw): 228

Wij hebben een VW Touareg V8 uit 2003 met ondertussen 400.000km, die een BRC LPI-installatie heeft. Sinds een aantal maanden schokte de wagen af en toe op LPG (vooral op snelwegen, schokjes om de 1-2 seconden), maar even vaak was er niets vreemd te merken aan de wagen. Op benzine reed de wagen op dat moment altijd prima, zelfs als hij op LPG schokte. Een week of 2 geleden begon de wagen stationair onregelmatig te draaien, zowel op benzine als LPG. De luchtmassameters en O2 sensoren zijn vervangen en het probleem was verdwenen. Helaas wordt het schokken op LPG erger en erger. De wagen doet het nu elke dag en houdt ook in op LPG bij gas geven. Als ik overschakel op benzine rijdt de wagen perfect en kan ik zonder problemen doortrekken tot hoge snelheid. Ter info: van de LPG-installatie zijn het afgelopen jaar de injectoren en verdamper vervangen.

Ik vermoed dat er een probleem in de ontsteking zit? Na het laatste onderhoud (bougies vervangen) leek de wagen even minder te schokken (maar hij deed het toen sowieso nog niet dikwijls). Ik twijfel om de bobines en/of bougieskabel te laten vervangen, maar gezien de leeftijd van de wagen en de kosten, graag jullie advies hierbij.

Alvast bedankt!

benverkuringen

Geplaatst door benverkuringen (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touareg? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1355) PRO, 6 jaar geleden

Als de auto op benzine goed loopt , en op gas niet , moet je het lijkt mij in het gas gebeuren zoeken , maar laat eens compressie meten , het kan maar zo zijn dat er een klepzitting of meerdere zijn weg gezakt .

richard9712 (0), 6 jaar geleden

MIsschien werkt de druksensor van de LPG installatie niet goed meer. Dit is rijdend uit te lezen.

benverkuringen (0), 6 jaar geleden

Bedankt alvast. Enig idee hoe ik met de BRC software de druksensor test? Als ik het goed begrijp is het een gecombineerde druk- en temperatuursensor op sommige BRC installaties en ik zag inderdaad in de BRC software dat de air intake temperature op 25 graden blijft staan. Mogelijk daarmee gelinkt? De rest van de LPG waarden leken op het eerste gezicht in orde.

richard9712 (0), 6 jaar geleden

Die sensor meet de druk en de temperatuur van de LPG. Dus die moet veranderen en niet op 1 waarde blijven staan. De LPG installatie gebruikt deze sensor om een goed mengsel te maken. Welke brc installatie heb je eigenlijk?
Geeft de LPG installatie geen foutcodes?

http://www.remixbg.com/Documentation/Doc... (dit is de installatiehandleiding van de BRC Sequent en Sequent Fastness, misschien heb je hier wat aan))

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touareg of stel zelf een nieuwe vraag.