Volkswagen Golf III: Auto rookt nog steeds en stinkt.

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 8v

Naar aanleiding van mijn vorige topic,dat mijn auto stotterde als de pest,blijft mijn auto nog steeds een beetje roken als ik een dot gas geef.
Als ik ergens sta en geef dan gas,lijkt het net ofdat er olie ofzo uit de uitlaat komt,ligt dan een zwart/bruine vlek op de straat,en bij stationair draaien stinkt hij ook behoorlijk.
Wat kan dit zijn???

Heb de volgende onderdelen al vervangen;

-rotor
-verdeelkap
-bobine
-blauwe temperatuursensor
-olie bijgevuld
-sensor bij de radiator
-kleprubbers

Misschien dat het mijn lambdasonde is,maar weet dit niet zeker,wil het zo spoedig mogelijk klaar maken,volgende week moet ik elke dag over ver voor mijn werk,en dan moet de auto wel goed rijden,niet dat ik met een olieboot op pad moet.

de clown

Geplaatst door de clown (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Golf-III (0), 14 jaar geleden

Goedemorgen

Heb je niet teveel olie erin gekiept of de afstelling van de motor is niet goed,of de koppakking ligt eruit?


mvg

Mausx (0), 14 jaar geleden

Is het wel olie wat eruit komt? geen vuil water

Ik denk meer aan een verkeerde verbranding waardoor de kat erg veel water omzet. daardoor gaat ie ook zo stinken (rotte eieren)

dus lamdasonde zou kunnen. even 4-gas testen, dan weet je al een hoop meer

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Hoeveel olie verbruikt hij ? Omdat de klepsteelrubbers vervangen zijn,en ik lees dat hij stinkt en walmt.

Welke kleur rookt hij trouwens ?

Uit de uitlaat zal geen olie komen maar waarschijnlijk condens water o.i.d. Als dat olie was kwam je niet onder een revisie uit,en moest je haast meer olie bijvullen dan benzine :)

Gr Stefan

de clown (0), 14 jaar geleden

Hij verbruikt niet veel olie,hij rookt echt zwart net een diesel.wat er uit de uitlaat komt is idd geen olie,meer condens water gemengt met ???
Auto stinkt ook niet naar rotte eieren,meer naar benzine,en olie.

Hoop dat je hier wat aan hebt stefan.

de clown (0), 14 jaar geleden

Stotteren is dus ook nog niet over,hij begon er vanavond weer mee,viel nu ook uit voor het stoplicht,bougies vonken allemaal goed,stekker van lmm af gehad,ik word er moedeloos van.
Nog iemand suggesties,ga morgen eens goed kijken waaraan het nou echt kan liggen,maar zal wel een naald in een hooiberg zijn.
Trouwens het stotteren begint rond 3000 toeren,als ik daarna de koppeling intrap is het eventjes weg,daarna begint het weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.