Volkswagen 1J: Auto slaat af tijdens rijden en start na +-20 minuten weer

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Vermogen (kw): 92

Dag,

Ik heb een probleem met mijn volkswagen golf 4 1.8 92 kw 125 pk benzine. De auto slaat af tijdens het rijden vaak bij een stoplicht/of als je bij een rotonde komt en moet afremmen. Ik heb dit probleem een jaar eerder gehad, en is nu weer terug gekomen. Normaal kon ik dit oplossen door altijd gas te geven, maar nu helpt dat niet meer. Sinds ik een lange rit van breda naar zeeland ben gereden was er file en toen is de auto uitgevallen.. dus ik en me partner hebben de auto na de vluchtstrook geduwd en gewacht tot die weer starte en toen weer door gereden na de plaatst van bestemming... niet meer uitgevallen. Op de terug weg, toen we even stopte om te eten reden we weer weg de invoeg strook de snelweg op en ja hoor weer viel die uit. Als ik de auto erna wil starten draait de startmotor wel maar de motor slaat niet aan, ook doet het contact het en alle lichten. Na weer eens +- 20 minuutjes te rijden start die weer en konden we na huis rijden. Nu gebeurd het dagelijks als ik rij weer, en telkens voor een stoplicht als ik moet afremmen, en dan bam valt die weer stil lekker als je voor een stoplicht staat midden op de weg. Ik heb de startmotor al vervangen, daar ligt het niet aan. De relais 167 ook, daar ligt het ook niet aan. Ik weet het gewoon niet wat het kan zijn, de auto heeft kuren en het kan zijn dat het na 1 maandje weer weg is. Al moet ik wel zeggen dat het opvalt dat het bij hitte buiten dit probleem voorkomt en nooit in de winter. Anwb heeft de auto uitgelezen, zag geen fout code en of problemen omdat de auto het om die moment wel gewoon deed. Het lijkt erop dat de auto uitvalt in stationair, als je geen gas geeft in zijn 1/2. Je hoort ook een tik, uit het kastje komen onder de stuur en dan valt die uit. Ook heb ik een startonderbreker, die ingebouwd is heb de auto zo gekocht, zou het daaraan kunnen liggen? Dat het storing geeft of de kabels niet goed zijn en daarom de motor uitvalt?

Ik weet niet wat te doen, want als ik bij de garage aan kom bijv om te laten na kijken vinden ze niks omdat de auto dan niet uitvalt en gewoon blijft lopen in de stationair.

Ik hoop echt dat er iemand is die het zelfde probleem had en waarvan het is opgelost zodat ik het ook kan laten maken en weer normaal zonder stress ergens na toe kan rijden.

Groetjes anoniempje

Anoniempje4340

Geplaatst door Anoniempje4340 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 4 jaar geleden

Heb je al gekeken wat er niet meer is vonk of benzine aanvoer of beide ?

appaman12 (0), 4 jaar geleden

luchtmassa meter ?

Audidriver73 (0) PRO, 4 jaar geleden

Ik zou gasklephuis eens controleren, schoonmaken en opnieuw inleren, omdat je aangeeft dat het bij afremmen gebeurd.

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Symptomen komen overeen met een onderdeel dat warm het op lagere toeren niet goed meer doet.
Na afkoelen werkt het onderdeel weer bij lagere toeren.
Vaak is dat de krukaspositiesensor, soms de nokkenas sensor en in uitzonderlijke gevallen de motorcomputer.

Wat je kunt doen als de motor is afgeslagen en niet wil aanslaan, is 1 van de genoemde onderdelen koelen met koudspray.
Slaat de motor dan sneller weer aan, dan heb je de boosdoener gevonden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.