Volkswagen Golf 1999: gasklep

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: apk, Motorinhoud (cc): 2000

gasklep is vervangen maar niet in te leren, motorregelapparaat is hersteld i.v.m. vermoedelijke waterschade. storingsgeheugen is nu wel te wissen maar gasklep inleren nog steeds niet mogelijk. klep word wel aangestuurd maar opent slechts gedeeltelijk. bedrading naar ecu doorgemeten , ohmse waarden in orde

Ed 1963

Geplaatst door Ed 1963 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Audidriver73 (0) PRO, 4 jaar geleden

als je gasklep niet kan inleren maar het inleren wel gestart kan worden, zou er een foutcode uit te lezen moeten zijn.

Ed 1963 (0), 4 jaar geleden

Inmiddels zijn de ecu en gasklep vervangen, gasklep nieuw origineel, maar 2 storingen blijven over. Klep niet ingeleerd en nullast niet bereikt van gasklep. Bij inleren wordt de procedure afgebroken "FOUT" adp loopt niet door. motor start en slaat altijd aan loopt niet stationair bij gasgeven blijft hij wel lopen maar loopt niet mooi rond. Er is een gezamelijke draad die ook naar de toerentalzender loopt hier staat 1.8 volt op????ook bij losgenomen stekker van gasklep en toerentalzender
Heb je nog tips of ideeen?

Audidriver73 (0) PRO, 4 jaar geleden

Nee of dit moment zou ik het ook zo even niet weten.
Geeft de toerentalsensor toevallig ook een fout, en werkt de toerenteller zoals het moet ?
Ik zou me nog kunnen voorstellen dat deze door een defect teveel of te weinig spanning op een bepaalde draad kan zetten. Ik weet niet of 1.8V goed is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.