Volkswagen Golf V: Auto start niet(motor draait niet meer rond) DSG 7 traps

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: BLS

Heren,

ik heb een probleem met mijn DSG. Bij stilstaan voor stoplicht ging mijn ASR lampje branden in het instrumentenpaneel. (automaat stond in de D)

Heb toen het contact uitgezet. sleutel er uit getrokken (staat dus in de P), en vervolgens geprobeerd te starten wat hij niet meer deed.

ik krijg geen versnellingen meer te zien in mijn instrumentenpaneel. het lampje knippert van de keuzehendel waar op dat moment mijn versnelling in staat.(bij de pook) en kan dan helemaal geen versnellingen meer kiezen.

heb de auto uitgelezen. kan niet in de DSG bak komen( kan ook geen foutmeldingen zien) nu was de zekering defect onder de motorkap op positie F4 van 15 Ampere. de heb ik vervangen maar hij gaat meteen weer stuk. heb de stekker van het regelapparaat op de DSG losgetrokken dan blijft de zekering heel. doe ik de stekker er weer op, dan gaat de zekering meteen weer stuk.

nu denk ik zelf dat er kortsluiting in het regelapparaat zit van de DSG. heeft er iemand ervaring mee? of nog suggesties wat ik kan proberen?

de auto heeft 180.000 km gelopen. heb nooit geen problemen gehad. geen rare geluiden gehoord.
de DSG bak code is LKF

Maikell21

Geplaatst door Maikell21 (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Klopt helemaal wat je zegt, dit gebeurd wel vaker en oplossing is de mechatronica vervangen (regelapparaat dsg) of deze laten repareren. (dsg-dokter.nl).

NielsGTI (0) PRO, 10 jaar geleden

Klopt wat Ricky zegt, heb het al regelmatig meegemaakt helaas.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.