Volkswagen Golf V: Koppakking lek

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Help auto moet nood een hart operatie ondergaan, hij heeft namelijk problemen met lekke koppakking dit kost volgens de ANWB Monteur duizende euro's omdat er weer zelfde probleem kunnen opduiken bij vervanging van koppakking.
Weten misschien jullie waar het aan kan liggen: Waterpomp/Verstuivers of aan Radiator

Het begon allemaal met de waarschuwing op mijn boordcomputer, heb hem toen gelijk aan de kant gezet en de motorkap open gedaan, ik zag dat mijn koelvloeistof lekte en helemaal zwart was, ik wist gelijk dat dit niet in orde was dus toen gelijk de ANWB gebeld, toen de ANWB kwam in Eindhoven had hij een beetje water in gedaan in de expansievat van de koelvloeistof de volgende dag toen ik weer weg wou rijden kreeg ik zelfde waarschuwing dus daarna ook de ANWB gebeld in mijn woonplaats Rotterdam hij kwam gelukkig binnen half uurtje en zei dat hij niks kon doen omdat de koppakking lekte, hij zij ook dat ik geen garantie had dat de auto weer naar behoren zou werken bij vervanging van de pakking, omdat er weer de zelfde symptomen kunnen komen, vandaar me vraag.

fOndip

Geplaatst door fOndip (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Petje57 (0) PRO, 10 jaar geleden

Lekke koppakking = lekke koppakking en heeft niks met waterpomp e.d. te maken.
De koppakking vervangen en alles meteen goed in orde maken kan inderdaad een paar centen kosten.

fOndip (0), 10 jaar geleden

O ok bedankt voor je reactie petje57, dan valt het best mee bij de dealer want alles doen ze al voor 930 euro terwijl een plaatselijke garage 1450 euro vraagt heel raar maar ja, beter dealer dan garage.

Petje57 (0) PRO, 10 jaar geleden

Dat ligt er maar aan.
Kan best zijn dat die garage verder heeft nagedacht. Wanneer is de distributie voor het laatst vervangen? En wanneer de waterpomp? Heeft de dealer dat soms niet meegerekend en de garage wel? Zou het wellicht handiger zijn om dat ook meteen mee te vervangen?
Neem aan dat het een pompverstuiver is? Hoe zijn de verstuiverkamers?
Zoals ik al eerder aangaf: bij een koppakking goed vervangen komt vaker meer bijkijken dan alleen de pakking en het werkloon. Echter, de oorzaak van die lekkage ligt daar niet.

fOndip (0), 10 jaar geleden

Waterpomp is pas vervangen dus in eind 2012, distributieriem heeft niks mee te maken met de lekkage hij werkt goed naar behoren, verstuivers dat weet ik nog niet, laat de auto wel goed na kijken bij de dealer, als er toch wat aan anders ligt moet ik inderdaad rekenen op extra kosten, pff wat een gedoe allemaal, ik kan echt niet zonder auto, helaas komt de Apk keuring ook al aan in november.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.