Volkswagen Golf: Auto trekt accu leeg tijdens het rijden .

Bouwjaar: 1991

Hallo,

Wij hebben een Golf 2, 1600D die een volle accu na een stukje rijden volledig leegtrekt! We hebben al verschillende volle accu's geprobeerd, oud en nieuw.
Vanaf de aanschaf van de auto is het knopje(kapje) van de alarmlichten(achter het stuur) eraf, hier zit geen lampje meer op waardoor er twee draadjes uitsteken! Wellicht kan hierdoor de ruitenwisser ook niet op de interval-stand ivm kortsluiting!(want dan gaan de alarmlichten aan)
Sinds gisteren is alle stroomtoevoer naar het dashbord 'verdwenen'. Moeten wij op zoek gaan naar kortsluiting in de stuurboom of zit het ergens anders?
De wisselstroomdynamo is reeds vervangen ..
Wie helpt ons op weg?

Alvast bedankt!!

J.loonstra

Geplaatst door J.loonstra (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

als de auto de accu leegtrekt houdt het in dat de dynamo zijn werk niet of niet goed doet. denk hierbij aan defecte dynamo of verkeerde aansluiting.

de alarmlichtschakelaar moet gewoon vervangen worden. het is ook goed mogelijk dat de schakelaar defect is waardoor d einterval stand het ook niet meer doet van je ruitenwissers.

en wat betreft de stroomtoevoer naar je dashboard kan ik zo 1,2,3 niet even bepalen wat dat kan zijn. bouw hem eens uit en kijk of de stekker nog goed zit en of er wel spanningen op binnenkomen.


mvg

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

stroomtoevoer dashboard is waarschijnlijk het beruchte massakroontje links naast de zekeringkast, Kan ook dat de zekeringkast ingewaterd is en hierdoor verrot.
Daardoor krijg je ook het kerstboomgedrag van alarmlichen ruitenwissers e.d.

Leegtrekkende accu kan zijn dat je gloeirelais verkleeft zit. Meet even of er spanning op de rail van de gloeikaarsen blijft staan als de motor draait.

Onderdelen nodig?? Op de sloop staan tegenwoordig genoeg donoren voor deze auto's, en het kost geen drol.
let wel even op, de schakelaars en zekeringkasten van bouwjaar 1990 en 1991 zijn afwijkend t.o.v. de eerdere. Verschil zit voornamelijk in het type stekers. Stuurschakelaars van een vroege golf 3 passen wel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.