Volkswagen Corrado: ;auto trekt soms naar rechts bij remmen

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDI

Hallo, de Corrado heeft zo nu en dan een erg raar en gevaarlijk remprobleem; bij het remmen/indrukken van het rempedaal trekt de auto stevig naar rechts. Dat zou betekenen dat hij aan de bestuurderskant niet remt of dat de druk niet gelijk verdeeld wordt. Ik heb sowieso het idee dat de slag van het rempedaal vrij kort is, waarmee ik bedoel dat het pedaal redelijk snel hard wordt als je het intrapt (dus zonder dat het probleem zich dan voordoet). Het rempedaal is op het moment dat het probleem zich voordoet hard en heeft dus een vrij korte tot bijna geen slag en daar komt bij dat de auto stevig naar rechts trekt. Het kan daarna na wat verder rijden zo zijn dat het systeem weer normaal werkt, maar soms duurt het ook wat langer voordat het weer werkt. De auto rolt wel gewoon zonder weerstand en de remolie is op peil. Het ABS-systeem van de auto werkt ook gewoon en geeft geen foutmeldingen d.m.v. het lampje op het dashboard. Heeft iemand suggesties waardoor het bovengenoemde probleem zou kunnen worden veroorzaakt? Voordat ik van alles ga vervangen zou ik graag wat meer info willen hebben.

Ik heb recent laten vervangen:
-nieuwe remolie (juli 2010); kleur van de oude olie was niet pikzwart
-nieuwe remschijven + klauwen + blokken beide kanten voorzijde (november 2010)

Het vervelende is ook nog dat het niet een constant probleem is maar dat het zo nu en dan opduikt.
Kan iemand misschien aangeven in welk onderdeel dit zou kunnen zitten? want ik heb al de suggestie gehoord dat het de hoofdremcilinder zou kunnen zijn. Ook hoorde ik dat het remsysteem van de Corrado kruiselings zou werken?

Ik kom op de site eigenlijk alleen maar problemen tegen dat de mensen door de bekrachtiging heentrappen, maar dat is dus bij mij niet het geval.

Ik hoop dat jullie dit probleem herkennen, want ik wil het graag opgelost zien zonder alle onderdelen in één keer te vervangen.

Alvast bedankt
Grtz Klaas

kaylc

Geplaatst door kaylc (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Corrado? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

harnak (0), 12 jaar geleden

remslangen goed ?

kaylc (0), 12 jaar geleden

Ja volgens mij wel en er lekt volgens mij ook nergens remvloeistof weg.

mighty peter (0) PRO, 12 jaar geleden

remslangen niet 100% , geleidepennen krom of vuil, remblokken goed gemonteerd, lopen de blokken niet vast, s6
Remkrachtverdeler ook gelijk controleren

kaylc (0), 12 jaar geleden

[quote=mighty peter]remslangen niet 100% , geleidepennen krom of vuil, remblokken goed gemonteerd, lopen de blokken niet vast, s6
Remkrachtverdeler ook gelijk controleren[/quote]
Ik ben een leek, maar waar zitten de geleidepennen? en de remkrachtverdeler, is dit een onderdeel van de ABS-pomp of staat dit er los van? want ik ben van plan om er een compleet tweedehands ABS-pomp op te laten zetten.

Graag nog even je reacties.

Vr.gr. Klaas

kaylc (0), 12 jaar geleden

Ook nog even een update; sinds afgelopen week blijft na het starten van de motor het controle lampje van de remmen en het ABS-lampje vrij lang branden. Nadat ik een aantal kilometers heb gereden, gaan de beide lampjes uiteindelijk wel gewoon uit.

Ook heb ik in de probleemomschrijving niet vermeld dat de auto ook erg in het stuur trilt tijdens het remmen en dat is opzich ook raar omdat er nog maar net nieuwe schijven en blokken op zitten

Mausx (0), 12 jaar geleden

Zit alles wel goed vast? Remtangen, rem-ankers, wielen

En heel belangrijk, geen speling op het wiellager?

kaylc (0), 12 jaar geleden

Het rare is dat het probleem nu veranderd is; namelijk dat de rembekrachtiging zo nu en dan wegvalt en je dus erg hard moet trappen om te remmen. Hiervoor was het probleem dat de auto wel remde met bekrachtiging, maar dat ie dan rechts trok. Dit probleem met een hard pedaal een geen rembrachtiging heb ik ooit ook met een Golf 2 G60 gehad en toen bleek het in de bedrading te zitten die gaar was.

Wie kan mij vertellen welke bedrading in verband staat met de rembekrachtiging? Het is niet zo dat ik niets met de bovenstaande tips doe, maar ik breng de auto binnenkort weg en dan heb ik het liefst zoveel mogelijk input m.b.t. een mogelijke oorzaak.

Alvast bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Corrado of stel zelf een nieuwe vraag.