Volkswagen Corrado: Houd in en verzuipt bij ineens veel gas geven

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 8v g60

Hallo,
Ik heb een corrado g60 uit 1989. Loopt opzich wel goed stationair, maar wanneer je ineens te veel gas geeft, verzuipt de auto. Bij stationair toerental gaf co uitstoot 10 aan (dit is de max van het apparaat!!), en de lambda een extreem rijk mengsel (rond de 0,7). Ook het onverbrande benzine gehalte is heel hoog. Er is op het moment bijna niet mee te rijden, als hij een tijdje stationair gedraait heeft en ik geef weer gas, valt hij bijna uit.

Het lijkt wel of de auto gewoon stikt.

Ontsteking heb ik gecontroleerd, rotor en verdelerkap waren niet meer goed (vervangen, en bougies ook). Hierna heb ik de ontsteking op timing gecontroleerd, dit moet zo’n 6 graden na bdp zijn hij staat op 10, dus daar kan ‘ie niet slecht van gaan lopen, geloof ik niet. Brandstofpomp heb ik gecontroleerd, brandstoffilter vervangen en de nieuwe volgegoten met een injectorreiniger, heeft ook niks uitgehaald.

Wat ik nu nog ga proberen is mijn lambda loskoppelen om te kijken of ik dan verschil merk. Eventueel misschien een draadbreuk in bedrading van lambda sonde.

Als ik die blauwe stekker (temperatuursensor) loshaal, gaat ie helemaal hokken en stoten (noodloop), dus die sensor werkt volgens mij gewoon.

Heeft iemand nog tips wat het nog meer kan zijn behalve de lambda sonde??

Groetjes Jasper

Jappie989

Geplaatst door Jappie989 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Corrado? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

eerst maar eens de ontsteking op tijd zetten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Corrado of stel zelf een nieuwe vraag.