Volkswagen Golf III : auto trilt/stuitert bij normaal optrekken in zn eerste versnelli

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9d

hallo, beste mensen. ik heb een probleem bij het optrekken van uit stilstaand.als ik in de eerste versnelling wil optrekken dan voel ik dat de auto stuiterend/trillend wegrijdt dat heb ik allen bij bv stoplicht en als de motor op temparatuur is.als ik bv heel erg langzaam optrek dan heb ik dat probleem weer niet.wat kan dat zijn? ik kom er niet uit. bij de garage zeiden ze dat het misschien aan de schakelbak ligt klopt dat? en als de motor uitstaat schakelt ie makkelijk in zn versnellingen. met draaiende motor schakelt ie wat stroefer vooral in zn eerste versnelling.alvast bedankt voor jullie hulp

damian.R

Geplaatst door damian.R (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 10 jaar geleden

Niet gewoon een koppeling met problemen , aandrijfas/homokineet speling .

damian.R (0), 10 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Niet gewoon een koppeling met problemen , aandrijfas/homokineet speling .[/quote]
de koppeling slipt niet ofzo of maakt dat niet uit?

kaleido 1 (1680) PRO, 10 jaar geleden

Een koppeling hoeft niet te slippen om problemen te veroorzaken.
Als er brandplekken op je drukgroep zitten of een tangentiaal veer slecht is in de kern van de plaat , kan dit ook een stuiterend gedrag vertonen.

damian.R (0), 10 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Een koppeling hoeft niet te slippen om problemen te veroorzaken.
Als er brandplekken op je drukgroep zitten of een tangentiaal veer slecht is in de kern van de plaat , kan dit ook een stuiterend gedrag vertonen.[/quote]
hoi,kaleido heb toch voor de zekerheid de aandrijfassen en homokineet veranderd door een garage.maar helaas, het probleem blijft steeds hetzelfde. heb ook gemerkt dat als ik in de achteruit schakel ook trillend en stuiterend rijdt, op de snelweg bijvoorbeeld heb ik er geeen last van.zou het probleem toch nog in de koppeling zitten. de garage zei gewoon dat de koppeling goed was en dat het misschien toch iets in het schakelbak kan zijn.

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Ik denk dat Ferrie gelijk heeft.
Dat zit niet in de bak maar in de koppeling,deze heeft verglaasde plekken.
Wat je kunt doen is in een hogere versnelling rijden en em paar keer flink laten slippen,dan slijp je er een laagje af en ben je het stuiteren weer een poosje kwijt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.