Volkswagen Golf III : te hoog hc gehalte bij stationair en op toeren

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: abd

uitstoot van het hc is te hoog op toeren en staionair. heb al meerdere dingen gedaan. nieuwe vlampijp katalysator lambdasonde niks verandert. ook niet met de co waarde o2 en co2 wanneer ik slangetje aan inlaat los laat zakt de co waarde naar 0,4 stationar op toeren stijgt hij weer. iemand een idee ik denk zelf aan carburateur met injector die te veel inspuit.

mauricewennink1974

Geplaatst door mauricewennink1974 (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

QDR (0) PRO, 10 jaar geleden

Eventueel brandstofsysteem, maar hoeveel bedraagt de HC-waarde? Als dit met 4 cijfers is kan het zijn dat de auto olie mee verbrand.
(olieproducten zoals benzine en olie zijn koolwaterstoffen (HC)).

mauricewennink1974 (0) PRO, 10 jaar geleden

nee stationair ongeveer 300 en op stoeren 600 ppm

Punt (35) PRO, 10 jaar geleden

Hoog HC gehalte is een slechte verbranding. Wat jij hebt gedaan is werken aan de gassen in de uitlaat na de verbranding!.
Volgens mij is er een klep lek en/of er zit heel veel benzine in de motorolie.
Meet om te beginnen de compressie.

Succes.

QDR (0) PRO, 10 jaar geleden

Motor draait goed? Ontsteking correct afgesteld?

mauricewennink1974 (0) PRO, 10 jaar geleden

onsteking staat goed hij rijdt goed alleen hij stinkt wel naar onverbrande benzine /olie

mauricewennink1974 (0) PRO, 10 jaar geleden

olie niveau is zeer hoog een centimeter boven pijl . compressie 1 keer 1 en 2 hoog 11bar 2 en 3 4 bar na de 3de keer bijna gelijk op 6 bar. Olie op de zuigers gedaan compressie uitgevoerd allemaal gelijk op 8 bar. kleppendeksel los gehaald motor is denk ik wel versmeerd zou reiniging gaan helpen met motor flush?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.