Volkswagen Golf: auto wil niet aanslaan

Bouwjaar: 1982

hallo ik heb een golf1 met een 1.8 16v kr motor.als ik de auto start draait de motor wel rond en ik ruik ook benzine,bougies zijn nat maar hy slaat niet aan.hij vonkte in het begin van het starten wel maar later niet meer.paar dingetjes vervangen zoals rotor+verdelerkap ,nu vonkt hy wel maar slaat nog steeds niet aan.kan het zyn dat de vonk niet krachtig genoeg is? ik heb wel vaker last gekregen met aanslaan en dan leek het dat de accu byna leeg was,paar dagen stil gestaan in dit koude weer.heb accu aan lader gehad en gebruik ook accu starter. wie kan mij misschien uitleg geven of heeft dit probleem ook.

brian1446

Geplaatst door brian1446 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

snowman11000 (0), 18 jaar geleden

Probeer eens een andere bobine bv.het zou wellicht te maken kunnen hebben met een te zwakke vonk die onder druk dan niet kan ontsteken ,,dus zoeken in de ontsteking.

Doe eens een vonk test ....de kleur moet blauw zijn van de vonk en moet een kletsend geluid maken bij het vonken indien deze vonk oranje is dan is het foute boel.

brian1446 (0), 18 jaar geleden

snowman bedankt. de auto doet het inmiddels alweer,ik heb by het starten gewoon een beetje met het gaspendaal gespeeld en toen sloeg hy aan.misschien verzopen?bougies waren nl.wel nat. vraagje over de bobine ,kun je deze zelf testen?

snowman11000 (0), 18 jaar geleden

Nee zelf testen zonder de benodigde aparratuur daarvoor is niet naar mij mening niet mogelijk, enkel op de genoemde vonkentest na... maar mocht dat wel zo zijn dan komt er vast nog wel een bij de handje die daar dan wel een truuk voor zou kunnen hebben.nog even afwachten dus!

stefan84 (0), 18 jaar geleden

maar je kan natuurlijk altijd even checken welke kleur vonk je bougie levert!

voor het geval je dalijk weer dezelfde problemen ondervind!

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.