Volkswagen Passat: automaat 'pakt' niet direct

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi 63 kw

Sinds een maand is mijn automaat niet meer betrouwbaar. Het duurt langer voordat deze aangrijpt.
Als er gereden is en ik rem om vervolgens verder te rijden dan is het net of de automaat in neutraal staat. Als ik dan wacht voor bijvoorbeeld een verkeerslicht en de rem loslaat, dan kan het wel 5 seconden duren voordat de automaat weer pakt. Als ik de rem loslaat en gas geef dan lijkt het alsof de automaat dan weer sneller gaat pakken.
Het is dus een vreemd verhaal. Als de automaat pakt is er verder ook niets meer aan de hand, rijdt prima zolang ik maar niet rem of het gas helemaal loslaat. Dan kan het zijn dat de automaat niet direct pakt. soms overigens ook wel en dat maakt het zo lastig.
Ik rij nu een maand zo. Het wordt niet minder of beter. Voordat het begon had ik een rit van 1200 kilometer achter de rug, wellicht dat dat er iets van doen heeft? De auto en motor en bak hebben 265000 km gelopen.

Wie weet raad?

dominique10

Geplaatst door dominique10 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

nou je zou eerst het storinggeheugen uit de bak moeten laten lezen.
komt daar niks uit dan het oliepeil laten controleren en is dit ook goed dan zal het een ruilbak worden.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.