Volkswagen Caravelle: Automaat schakelt vaak na ca. 15 minuten niet meer van 3 naar 4

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4D

Sinds anderhalve maand problemen met de automaat. Na ca. 15 minuten schakelt hij niet meer van de 3 naar de 4 of gaat soms zelfs vast staan in de lockup (3). Ook is het een paar keer voorgekomen dat hij op de snelweg bij rustig inhalen terugschakelde naar de 3 (hoge toeren) en gelijk daarna (met een behoorlijke schok) weer terug naar de 4.

Automaat een paar keer laten uitlezen bij revisiebedrijf. Krijg steeds de volgende meldingen:
(1) 00660 : Kickdownschakelaar / gaskleppotentieschakelaar onaannemelijk signaal (wellicht wordt hier de gaskleppositieschakelaar bedoeld)
(2) 00268 : Magneetklep 6-N93 Onderbreking.
Na de eerste keer uitlezen moest ik van het bedrijf ca. 20 km rijden om te zien of de foutmeldingen terugkwamen, dat was niet het geval. Later kwamen de problemen (en ook de foutmeldingen) gewoon weer terug.

Na bovenstaande heb ik de olie laten verversten + nieuw filter laten plaatsen. Olie was erg vies (was de laatste 135.000 km niet ververst...) en bevatte volgens het revisiebedrijf slijpsel. Het advies het bedrijf was: revisie.

Hoewel de automaat al ca. 230.000 km gedraaid heeft, heb ik het gevoel dat de conclusie van het revisiebedrijf te voorbaarig is. Hoe kan het dat de automaat wel goed van 3 naar 4 schakelt als de motor koud is? Zijn minder prijzige oplossingen dan revisie denkbaar??
Ter aanvulling: vanochtend startte de motor ook niet meer (startmotor doet het goed maar hij start gewoon niet). Wegenwacht heeft 'm met moeite weer aan de praat gekregen (houdt het op problemen met de gloeibougies) maar vanavond deed hij het weer niet. Maandag bel ik de wegenwacht weer en rijdt hem dan direct naar mijn garage.

Teade

Geplaatst door Teade (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (5) PRO, 15 jaar geleden

het lijkt er toch op dat de bak aan revisie toe is.
dat hij niet start zal helm goed met de gloeibougies temaken kunnen hebben.

groetjes jan.

jeffie (0), 15 jaar geleden

je kan de automaat laten uitlezen bij dealer voor te zien of er geen foutcodes zijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.